Suspendarea permisului de conducere in alta localitate

Cu o zi inainte de ziua mea, politia rutiera a fost foarte draguta si mi-a facut unul din cele mai frumoase cadouri posibile. Nu o sa va explic situatia, nu o sa dau vina pe nimeni. Teoretic, politistul era acoperit de regulament, practic situatia era putin altfel. Dar sa trecem peste asta.

Situatia: mi-a fost suspendat permisul in alta localitate pentru o luna de zile + amenda de 500 lei (250 lei in 48 de ore).
Motivul: neacordare de prioritate unui pieton.
Problema: masina mea inca e inmatriculata in Bacau (poveste lunga…), eu stau in Brasov. Dupa cum bine stiti, sau o sa aflati cat de curand, permisul meu suspendat ar trebui trimis la Bacau. Evident, eu nu vreau asta. Mi-as dori sa il pot ridica de la Brasov.

Spre norocul meu cunosc pe cineva in politie care s-a informat putin pentru mine. Am cautat si pe internet informatii despre aceasta situatie/problema, dar nu am gasit absolut nimic. De aceea m-am decis sa scriu acest articol.

Daca sunteti in situatia mea (permisul v-a fost suspendat in alta localitate, dar vreti sa il ridicati din judetul respectiv), trebuie sa mergeti la politie (IPJ Brasov in cazul meu) si sa faceti o cerere. In cerere o sa scrieti cand, unde si de ce v-a fost suspendat permisul si o sa cereti ca permisul respectiv sa poata fi ridicat de la IPJ-ul de acolo. Mentionati in cerere adresa la care stati acum (adresa din Brasov in cazul meu, desi pe buletin am o adresa din Bacau). Predati aceasta cerere la ghiseul de unde ridicati permisul suspendat.

La ridicarea permisului o sa aveti nevoie de:
– dovada de circulatie primita de la politie (sa nu o aruncati; o sa fiti nevoiti sa completati o alta cerere atunci cand o sa vreti sa va ridicati permisul)
– procesul verbal
– chitanta care dovedeste plata amenzii

Succes si aveti grija la pietoni. Multi dintre ei habar nu au cum sa treaca strada…

trecere-de-pietoni

3 Responses to “Suspendarea permisului de conducere in alta localitate”
  1. cosmin May 4, 2017
    • Mamaie August 30, 2018
  2. Dumitru March 28, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *