Ai nevoie de un avocat atunci cand exista probleme administrative?

Atunci cand conduci o firma sau o companie, trebuie sa fii mereu la curent cu legislatia in vigoare. Si cu totii stim cum se schimba legislatia la noi. Ne putem trezi adesea in situatii extrem de neplacute, fara sa fim vinovati, singura noastra greseala fiind ca nu suntem la curent cu legile actualizate. De aceea ar fi indicat sa avem la dispozitie un avocat.

Nu este neaparat necesar sa avem un angajat permanent, mai ales in cadrul companiilor mici si mijlocii. Putem angaja un avocat specializat in drept administrativ sau in alte domenii pentru a ne ajuta in vederea mentinerii business-ului in echilibru perfect cu legile si reglementarile. Un avocat te poate ajuta in situatii neplacute sau te poate sfatui cum sa le eviti. De asemenea, iti poate atrage atentia atunci cand ti s-a adus un prejudiciu.

Un avocat care se ocupa si de drept administrativ, se ocupa adesea de problemele dintre firma ta si institutiile locale sau guvernamentale. Orice lucru care iti poate afecta afacerea, sau chiar pe tine ca administrator, poate fi rezolvat cu ajutorul unui avocat bun.

Daca tu crezi ca ai fost nedreptatit de o institutie, agentie de stat sau orice alta entitate in aplicarea reglementarilor, trebuie sa te adresezi unui avocat. Iata cateva din cazurile in care s-ar putea sa ai nevoie de un avocat:

– noi reglementari care iti vor afecta vizibil business-ul;

-probleme cu angajatii ce nu tin de tine, ci de stat (cum ar fi asigurarile de sanatate etc.);

-retragerea autorizatiei;

-amenzi ce nu sunt date corect;

-un proces din partea unei institutii de stat.

Este mult mai convenabil sa iti angajezi, atunci cand este necesar, un avocat. Asta pentru ca nu vei avea costuri asa de mari ca si cu un angajat pe care va trebui sa il platesti luna de luna. Sa nu iti faci griji cum ca interesul acestuia nu va fi la fel de mare. Multe birouri de avocatura care se ocupa si de alte lucruri precum dreptul familiei, dreptul muncii etc., se vor ocupa poate mult mai bine pentru ca au o reputatie de pastrat.

Un avocat specializat in drept administrativ te poate ajuta in cazuri diferite. Unele vor fi mai usoare, altele mai grele. Lucreaza indeaproape cu avocatul ales si afacerea ta va merge perfect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.