Cand cronometrul vietii celui drag se opreste

Cand cronometrul vietii celui drag se opreste, pentru apartinatori incepe o cursa contra cronometru, fiindca in trei zile de la constatarea decesului trebuie sa aiba loc inmormantarea.

Si in cazul unei familii numeroase, fiecare are ceva de facut, dar sunt lucruri care depasesc priceperea omului obisnuit.

Daca nu ar fi existat firmele care sa ofere servicii funerare de calitate premium, un apartinator ar trebui sa fie la prima ora la medicul de familie, sa fie primul si sa obtina  actul de constatare a decesului. De multe ori se sta si 3-4 ore la usa cabinetului sau, fiindca multa lume vie are nevoie de consultatii, asa ca ti se poate spune de la obraz ca mortul poate sa mai astepte.

In mod logic, ar urma drumul la Primarie, la capela, stabilirea orei si datei inmormantarii cu preotul.

Altcineva ar trebui sa mearga la cumparaturi. Mortul are  nevoie de trusou adecvat si elegant, iar din respect pentru el, familia trebuie sa aleaga sicriu elegant, lenjerie pentru sicriu, capac si cruce inscriptionata. Se au in vedere si aranjamentele florale, iar in pachetele de servicii funerare complete, firmele se ocupa si de acest lucru.

Practic nu mai sunteti nevoiti sa mai faceti nimic, daca le trasati sarcina pregatirii de la A la Z a inmormantarii.

Spuneam ca aceste lucruri le puteti face la timp, cu conditia sa se ocupe trei-patru oameni din familie de ele si  toti sa fie descurcareti. De pregatirea trupului neinsufletit trebuie sa se ocupe personal calificat, atat din respect fata de mort, cat si din respect fata de familia indoliata si participantii la ceremonie.

Trupul trebuie sa fie foarte curat, iar imbalsamarea sa fie facuta de profesionisti: cu cele mai eficiente substante, dar si cu instrumente bune si cu respectarea tehnicilor specifice.

Nu toata lumea poate sa atinga un cadavru, adica sa participe la imbracat, spalat, tuns parul sau unghiile. Persoanele care fac asta de peste 15 ani se si pricep si nu sunt nici afectate de ceea ce fac.

Grijile financiare ale celor care trebuie sa suporte costurile inmormantarii dispar si ele simultan cu programele:

  • inmormantarea cu cuponul de pensie, gratis 100%
  • inhumarea in rate esalonate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *