Containere IBC transformate in rezervoare de apa

Exista momente cand fiecare oras mai mic sau mai mare ramane fara apa si in orice anotimp s-ar intampla acest lucru, suferinta este aceeasi.

Cand sunt anuntati din timp ca se opreste apa, oamenii isi umplu cada, isi fac rezerve in toate vasele pe care le au la dispozitie, dar daca avaria tine mai multe zile la rand este cumplit! De ce? Imaginati-va ca nu mai aveti suficienta apa sa puneti in toaleta, de baie nici nu mai poate fi vorba, iar tot in perioadele acelea este bataie si pe apa imbuteliata din oras.

In orasele oamenii se duc zeci de kilometri la cea mai apropiata fantana si stau la coada ore intregi, apoi aduc apa in bidoane. Batranii si bolnavii nu pot face acest lucru. Uneori vecinii mai milosi se indura si le aduc si lor doua-trei sticle cu apa.

Acesta problema s-ar rezolva elegant, daca la fiecare gospodarie ar exista un container ibc care sa sigure necesarul de apa pana se repara conductele, iar blocurile ar dispune de cel putin 10 astfel de containere care sa se pastreze pliate, frumos, pana se anunta criza de apa.

In momentul in care se anunta ca peste 5 ore se opreste apa, conteinerele sa fie scoase, iar locatarii aflati acasa sa le umple frumos ca toata lumea sa aiba asigurat necesarul de apa. Tocmai cand nu ai apa, atunci constati ca ai mai multe nevoie de ea si ca se consuma mai multa. Nicaieri nu strica un depozit de apa pus la punct care poate sa fie umplut in orice situatie sa foloseasca pe timp de criza.Exista containere de 250 de litri, dar si de 1162 litri, iar din acesta rezerva, apa ar putea sa se imparta in mod egal locatarilor.

Au fost multe stiri legate de criza de apa potabila si de specula cu lichidul vital. Multi oameni profitau de nenorocirea altora, de neputinta lor de a-si aduce o sticla de apa si au facut o afacere din asta.
Dar aceste containere uriase ar putea fi utilizate si la fabricile de ulei, iar din ele, cu ajutorul furtunului si robinetului cu care sunt prevazute sa se umple sticle mai mici. Micii producatori de vinuri sau de alte bauturi alcoolice ar putea recurge la depozitarea acestora in astfel de containere prevazute cu niste capace mai sigure ca alcoolul sa nu se trezeasca.

Gospodariile individuale le-ar putea transforma in rezervoare de combustibil pentru generatoare (motorina mai ales), pe care sa le ingroape la umbra si intr-un loc situat mai departe de casa.
Un astfel de container plin cu lapte proaspat, prezent in supermarket ar fi pe placul cumparatorilor carora le place sa se autoservesca si de ce nu, plasat intr-o zona cu frig sa fie altul plin cu oua lichide din care oamenii sa isi poata pune in recipient de plastic ce cantitate vor.

Ma gandesc cat chin este de sarbatori sa te duci in mana cu cartonul de oua, sa fii atent cum le asezi in cosul de cumparaturi si dupa aceea cum le asezi in plasa, sa nu se sparga si sa te alegi cu cojile si toate celelalte cumparaturi manjite de galbenus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *