Criterii in functie de care sa alegi metoda de imprimare

Alegerea metodei de imprimare este in momentul de fata o decizie greu de luat, acest lucru datorandu-se progresului tehnologic pe care l-a inregistrat si domeniul tipografiei. Pentru ca aceasta decizie sa fie mult mai usor de luat trebuie ca in timpul procesului de selectie a metodei de imprimare sa se tina cont de urmatoarele criterii:

– Volumul de lucru este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie sa se tina cont in momentul in care se alege metoda de imprimare. Acest criteriu este important deoarece nu toate metodele de imprimare disponibile in momentul de fata pe piata de profil sunt adaptate pentru un volum mare de lucru. De exemplu, pentru imprimarea invitatiilor de nunta se recomanda o anumita metoda de imprimare in timp ce pentru imprimarea unei carti este recomandata o alta metoda de imprimare.

– Timpul de executare a comenzii este un alt criteriu ce trebuie avut in vedere, mai ales in cazul in care timpul de executie chiar este unul foarte scurt.

– Cromatica print-ului este un criteriu care desi ar trebui tratat cu maxima seriozitate putini sunt aceia care il iau in considerare atunci cand aleg metoda de imprimare. Datorita acestei ignorante, nu de putine ori culorile print-ului nu sunt la fel de frumoase precum ar trebui. Pentru ca acest lucru sa nu se intample si in cazul tau ia in considerare cromatica imaginii pe care vrei sa o imprimi precum si modul in care acestea arata dupa imprimare.

– Materialul pe care se doreste imprimarea este un alt criteriu ce trebuie avut in vedere in momentul alegerii metodei de imprimare deoarece nu toate metodele de imprimare permit imprimarea pe plastic, de exemplu.

Ca in oricare alta decizie, si atunci cand vine vorba despre alegerea metodei de imprimare trebuie avut in vedere si aspectul financiar deoarece exista diferente din punct de vedere intre metodele de imprimare disponibile in acest moment pe piata de profil.

In concluzie, pentru a alege metoda de imprimare cea mai eficienta pentru nevoile tale trebuie sa tii cont de criteriile prezentate in cadrul acestui articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *