Cuptoarele cu convectie gatesc rapid si eficient orice tip de mancare

Intr-un restaurant sau in hoteluri gatirea mancarii servite clientilor trebuie facuta rapid, eficient si cat mai bine cu putinta. Bucataria restaurantelor de top si celor de la hoteluri are o multime de ustensile si utilaje speciale, electrocasnice care asigura cele mai bune conditii de pregatire si gatire a alimentelor servite.

Unul dintre elementele comune din aceste bucatarii este si cuptorul cu convectie. Cuptoarele de acest tip au ventilatoare si sisteme de evacuare, aerul fierbinte este evacuat imediat ce e folosit pentru a gati alimentele.

Spre deosebire de un cuptor clasic aceste cuptoare cu convectie garanteaza o distributie uniforma a aerului fierbinte in jurul alimentelor, coacerea este uniforma, mult mai scurta. Orice alimente care sunt gatite in cuptoare cu convectie se fac cu pana la 25% mai rapid, aerul cald este distribuit in toata zona de gatit, in interior, astfel ca mancarea se va gati foarte bine pe toate partile.

Alta diferenta fata de cuptorul conventional este data de rumenirea alimentelor, care e mult mai aspectuoasa, nu gatim alimentele in aburii rezultati de la evaporarea lichidelor. Tot timpul aerul e uscat in cuptoarele cu convectie, crusta obtinuta e frumoasa, la interior alimentele gatite sunt umede si fragede.

Temperatura e mai scazuta in cuptor, se economiseste si timp, gaze, cuptoarele cu convectie si aburi pot fi si inteligente, cu functii suplimentare, moduri speciale de gatire. Mirosurile nu se amesteca in aceste cuptoare, se pot gati maimulte mancaruri simultan, panoul grafic personalizat fiind util atunci cand sunt doi bucatari.

Programele de la cuptor se controleaza digital, sistemul de ventilatie este bidirectional, injectia de apa este controlata tot digital. Interiorul cuptoarelor este iluminat cu sisteme moderne pentru a vedea oricand daca mancarea e gata sau mai trebuie lasata.

Cuptoarele cu convectie sunt o investitie care trebuie facuta mai ales daca aveti de gatit cantitati mari de mancare pentru restaurant, amortizarea ei e rapida avand in vedere costurile de utilizare si intretinere per cuptor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *