Idei și sfaturi ingenioase de amenajare a balconului și a terasei

Ce poți face dintr-un balcon modest ca suprafață sau dintr-o terasă care, de exemplu, nu este foarte generoasă? Cum te descurci cu un balcon închis, vara? Dar cu unul deschis, iarna? Ce fel de mobilă alegi pentru terasă – lemn sau răchită, culori închise sau deschise?

Poate că nu îți vom răspunde la toate întrebările dar, cu siguranță, câteva 

Împarte proiectul de amenajare a balconului în cinci sub-capitole: 

  • mobilier, 
  • dimensiune balcon / terasă, 
  • scopul balconului (spațiu de relaxare sau de depozitare), 
  • cu sau fără flori, 
  • unitate vizuală

Dintre toate camerele pe care le poate avea o locuință, atunci când vine vorba despre amenajare, balconului i se acordă ultimul loc, fiind considerat o încăpere care nu este neapărat indispensabilă și care nu are o utilitatea anume. 

Cu toate acestea, un balcon poate să constituie în egală măsură un spațiu funcțional, dar și o zona de confort și relaxare, iar din acest motiv ar trebui să acorzi mai multă atenție în ceea ce privește amenajarea corectă și corespunzătoare a acestuia. Ținând cont de cele cinci subpuncte de mai sus, îl poți armoniza cu ușurință cu stilul casei tale, atribuindu-i astfel, un scop funcțional sau unul de relaxare. 

În cazul în care mergi pe a doua varianta, mobilierul pe care e bine să îl alegi vă ține cont de altă trăsătură a spațiului. Un balcon poate fi de doua feluri: deschis sau închis, iar aceasta caracteristica influențează considerabil și semnificativ amenajarea acestuia. 

Dacă ai un balcon deschis, evită mobilierul din lemn sau, dacă îți dorești totuși astfel de componente ar trebui să alegi materiale rezistente, bine întreținute, pe care să nu le expui prea mult condițiilor meteo nefavorabile.

Dacă ai un balcon generos și dacă este închis îl poți folosi atât pentru depozitare, cât și pentru a crea un spațiu boem, desprins din revistele de design interior, astfel încât să beneficiezi de o dublă utilizare a acestuia.

Unitatea vizuală este conectată cu partea de stil. 

De exemplu, stilul clasic este foarte ușor de obținut, trebuie să ții cont doar de anumite detalii, care să dea impresia de eleganță și modernitate în același timp, cum ar fi mobilierul din lemn sau cu aspect de lemn și decorațiunile simple, dar sofisticate în același timp. Stilul modern este cel mai indicat și potrivit, mai ales atunci când spațiul este unul restrâns. 

Culorile simple, neutre sau non-culorile sunt cele mai potrivite pentru alegerea pieselor de mobilier, iar în ceea ce privește decorarea, elementele de decor pot reprezenta o pată de culoare, punctând în anumite zone ale încăperii.

Sperăm că ideile de mai sus să te ajute să faci cu încredere primii pași pentru amenajarea terasei sau a balconului. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *