Indispensabil pentru afaceri

Motostivuitorul, in ziua de astazi, a devenit o masinarie indispensabila pentru afacerile din industria constructiilor, metalmecanica, logistica si tot ce include transportul de paleti cu greutati speciale. Pentru interiorul fabricilor, cel mai recomandat este un motostivuitor gpl, insa clientii pot alege si motostivuitoare diesel, motostivuitoare pe benzina sau electrice. Modelele de motostivuitoare electrice asigura ridicarea sarcinii motorizat, cu ajutorul unui motor electric alimentat cu acumulatori. Unele modele de motostivuitoare electrice sunt echipate si cu motor pentru deplasare si pot fi prevazute cu posturi pentru operatori (aceste posturi asigura controlul echipamentului si sustinerea operatorului in timpul deplasarii).

Un motostivuitor electric poate realiza operatiuni de ridicare a sarcinilor de pana la 3 tone la inaltimi de maxim 3 metri. Controlul unui motostivuitor motorizat electric se realizeaza electric, prin utilizarea unor parghii controlate cu ajutorul unor butoane pozitionate pe un panou de comanda sau pe manerul de control. Costul intretinerii unui motostivuitor electric este mai ridicat decat in cazul unui motostivuitor manual si presupune timpi de stationare a stivuitorului pentru incarcarea acumulatorilor. Modelele de stivuitoare manuale sunt actionate manual, atat pentru deplasare, cat si pentru ridicarea sarcinilor. 

Acestea permit ridicarea de sarcini de pana la 2,5 tone, pana la inaltimi de maxim 1.5 metri. In cazul unui stivuitor manual, controlul acestuia se realizeaza cu ajutorul unor parghii care actioneaza direct supapele hidraulice prin intermediul manerului de control si / sau pedalei. Aceste stivuitoare sunt caracterizate printr-o manevrabilitate ridicata, ce recomanda aceste echipamente pentru diferite depozite.

Costurile intretinerii unui stivuitor manual sunt reduse, fiind ideal pentru exploatarea in depozite sau spatii comerciale care nu necesita activitate intensiva de ridicare si transport al sarcinilor grele. Inainte de utilizarea stivuitorului este obligatoriu sa verificati: directia stivuitorului, semnalele de avertizare, frana de mana si pedala de mana, furcile. De asemenea, trebuie verificat daca exista scurgeri de ulei. Este obligatoriu sa se efectueze si alte verificari recomandate de producator.

Manevrarea stivuitorului se face doar din scaunul de conducere al utilajului. O pozitie incorecta de manevrare a stivuitorului de catre operator poate duce la accidente – ale persoanei care opereaza, precum si a altor persoane din apropierea stivuitorului.

Manevrarea stivuitorului se va face doar de catre personal specializat, pentru a evita accidentele si pentru ca stivuitorul sa functioneze in parametrii optimi.

Furcile stivuitorului trebuie introduse, astfel incat sarcina sa se gaseasca cat mai aproape posibil de cadrul de ridicare al furcilor. Preluarea incorecta a sarcinii (numai cu varfurile furcilor) poate determina rasturnarea acesteia in timpul transportului, cu repercusiuni neplacute si asupra stivuitorului. Nu este indicat transportul vreunei persoane pe furcile stivuitorului daca aceasta nu este dotata corespunzator cu echipament autorizat. 

Folosirea stivuitoarelor diesel sau pe gaz, in spatii inchise, este permisa daca incinta este bine aerisita. Conditiile normale de clima si mediu pentru folosirea stivuitorului sunt urmatoarele: + 25° C reprezinta emperatura medie pentru folosire continua; + 40° C reprezinta temperatura maxima pentru maxim 1 ora de folosire a stivuitorului.

Pe pagina furnizorului depozituldestivuitoare.ro clientii pot sa gaseasca informatii complete in cea ce priveste tipul de motostivuitor ales si consumul acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.