Motive pentru obtinerea unui imprumut personal

Cand trebuie sa imprumutati bani, primul pas este sa decideti cum sa faceti acest lucru. Ati putea lua in considerare un card de credit sau un imprumut ipotecar, dar un imprumut de nevoi personale ar putea fi, de asemenea, o idee buna. Un imprumut de nevoi personale este o modalitate de a obtine numerar destul de rapid si nu este necesara o garantie. Daca sunteti curiosi despre cele mai comune motive pentru imprumuturi personale sau cum functioneaza, iata ce trebuie sa stiti.

Ce este un imprumut personal?

Un imprumut personal este o suma de bani pe care o imprumutati de la o banca, institutie nebancara sau un creditor online. Platiti un imprumut personal in timp, de obicei cu plati lunare fixe si o rata a dobanzii fixa, desi unele imprumuturi personale pot avea rate variabile. Suma pe care o puteti imprumuta si conditiile de rambursare sunt stabilite de catre creditor.

Calificarea pentru un imprumut personal depinde de mai multi factori, inclusiv bonitatea dvs. Cu cat scorul dvs. de credit este mai puternic, cu atat este mai probabil sa va fie aprobat. Puteti verifica anumite aspecte pe platforma VreauCredit.ro. Pe aceasta platforma puteti face comparatii in timp real la credite si rate, pentru toate institutiile bancare si nebancare din Romania. Dupa ce introduceti suma dorita si perioada de rambursare, pe platforma vor fi afisate tipul creditului (cu dobanda fixa, variabila, credit rapid, online etc), procentajul dobanzii, DAE, rata lunara, suma totala de rambursat si multe alte informatii.

Imprumuturile personale vor tine cont si de lucruri precum:

-Venitul dvs.;

-Totalul platilor lunare;

-Daca detineti o casa, o masina sau alta proprietate;

-Daca sunteti casatorit, aveti copii, etc.

Cu aceste imprumuturi in rate puteti accesa o suma forfetara de bani, iar imprumutul are o data de plata fixa. 

Care sunt motivele pentru imprumuturi de nevoi personale?

Exista mai multe motive bune pentru imprumuturi de nevoi personale fata de alte tipuri de imprumuturi sau de credit atunci cand va aflati intr-o situatie de imprumut. Ati putea lua in considerare un imprumut personal pentru oricare dintre aceste scenarii:

-Consolidarea datoriei;

-Cumpararea unei masini;

-Plata pentru o nunta;

-O vacanta;

-Cheltuieli neasteptate.

 Consolidarea datoriei

Daca aveti mai multe imprumuturi la rate cu dobanda ridicata, poate fi dificil sa le platiti. Consolidarea datoriilor prin utilizarea unui imprumut de nevoi personale va va permite sa le adunati intr-o singura datorie. Acest lucru va ofera o singura plata pe care sa o gestionati in fiecare luna, fata de mai multe. Si in mod ideal, obtineti si o rata a dobanzii mai mica, care va poate economisi bani.

Cumpararea unei masini

Un imprumut personal ar putea fi, de asemenea, util daca doriti sa cumparati o masina. Similar cu consolidarea datoriilor, puteti obtine un imprumut bancar pentru a acoperi costul vehiculului pe care vi-l doriti. In afara de masini, puteti folosi si un imprumut personal pentru a cumpara barci, motociclete, remorci sau vehicule de agrement.

Sa finantati o nunta

O nunta costa destul de mult si nu puteti fi sigur ca va veti recupera banii din darul de nunta. Daca nu aveti aceste sume, un imprumut de nevoi personale va poate salva ziua cea mare. De exemplu, puteti utiliza un imprumut personal pentru a acoperi plata restaurantelor si fotografului, a cumpara rochia de nunta sau un costum, pentru a acoperi costurile de calatorie pentru prieteni si familie daca aveti o nunta in afara orasului sau sa platiti luna de miere.

O vacanta

Chiar daca nu va casatoriti, este posibil sa doriti totusi sa evadati. Daca aveti in minte o destinatie de vis care este prea costisitoare, puteti utiliza un imprumut personal pentru a va acoperi cheltuielile. Aceasta include transportul aerian sau alte costuri de calatorie pentru a va intoarce, camere de hotel sau alte spatii de cazare, mancare, divertisment, suveniruri si orice alte costuri suplimentare care ar putea creste pe parcurs.

Cheltuieli neasteptate

Mai mult de jumatate dintre romani nu ar putea sa acopere o cheltuiala de urgenta folosind salariul. Un imprumut personal v-ar putea ajuta cu orice problema financiara pe care viata o arunca drumul dvs. Accesati VreauCredit.ro pentru a afla ce trebuie facut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *