Oxigentour te duce in Islanda

Nu doar locurile exotice sunt destinatii turistice pe care merita sa le vezi. In lumea aceasta sunt tari, precum Islanda, care sunt inimaginabil de frumoase. Desi prea putin promovata in Romania, aceasta tara ofera surprize nebanuite celor care doresc sa vada si altceva. Oxigentour pune la dispozitia celor care doresc excursii Islanda, la preturi exceptionale si in conditii de nota 10.

Inca de la denumire, Islanda iti spune foarte multe. “Tara ghetii” nu ar trebui insa sa te sperie prea tare. Chiar daca tara se afla imediat sub Cercul Arctic, temperaturile iarna sunt uneori mai mari decat in tari mult mai sudice. Islanda inseamna mai mult decat apa inchetata sau ghetari. De exemplu, daca iti doresti sa vezi aurora boreala, nu exista locatie mai buna decat asta. Cerul senin iti va oferi o priveliste magica, pe care o vei vedea probabil o singura data in viata. Cea mai buna perioada pentru a vedea aurora boreala incepe din luna septembrie si tine pana la mijlocul lunii aprilie.

Vei vizita cea mai nordica capitala din lume, Reykjavik. Unul din cele mai amuzante si neasteptate lucruri pe care le poti vedea aici il reprezinta Scoala de Elfi. Da, ai citit bine! In capitala exista o scoala de Elfi pentru ca 37% din populatia Islandei crede in aceste creaturi magice. De fapt, elfii fac parte din cultura populatiei si multe familii merg pana intr-acolo incat construiesc casute in gardina pentru aceste creaturi. La aceasta scoala poti afla ca exista 13 tipuri de elfi, pitici, zane si asa mai departe. Asa ca, pentru cei ce iubesc povestile si lumea fanteziei, Reykjavik este locatia ideala. O alta atractie a capitalei este Harpa, minunata sala de concerte situata in port. Seamna cu un imens ghetar auriu ce anual atrage numerosi muzicieni din intreaga lume.

Cine ajunge in Islanda nu trebuie sa rateze apele geotermale. Laguna Albastra exista, insa in Islanda. Apele de aici se spune ca au puteri tamaduitoare. Aceste ape ating temperaturi de 36-40 de garde Celsius si reprezinta o atractie deosebita si un loc unde vin extrem de multe persoane pentru a profita de aceasta binecuvantare a naturii. Este cel mai cunoscut SPA din intreaga lume.

Oxigentour ofera, in cele 11 zile de excursie, numeroase atractii. Pe langa cele prezentate mai sus, vei vedea si: ghetarul Vatnajokull (cel mai mare si mai pitoresc ghetar din Europa), gheizerele Strokkur si Geysir (Geysir este gheizerul care a si dat numele de “gheizer”), Parcul National Thingvellir (locul in care limitele placilor tectonice sunt clar vizibile pe uscat, lucru care nu se intalneste in alte zone de pe planeta), cascadele Gullfoss (Cascada de Aur) si Skogafoss (cele mai frumoase din Island), Reynisfjara (plaja cu nisip negru vulcanic), vulcanul Eyjafjallajökull, Kirkjufell (muntele celebru din serialul Game of Thrones) si multe alte lucruri.

Islanda este o tara extrem de civilizata si o minune a naturii. Cred ca oricine va ramane impresionant si va dori, cu siguranta, sa se intoarca in acest loc magic. Vizitarea Islandei, alaturi de Oxigentour, va fi o experienta pe care o vei trai la maxim si care iti va lasa amintiri deosebite pentru tot restul vietii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *