PSI pentru firma ta

Orice firma sau cladire, pentru a functiona conform legii, trebuie sa treaca un test PSI, care asigura cladirea de orice pericol de incendiu.

Pentru a obtine o autorizatie PSI, poti apela cu incredere la securitatepsi.ro, o firma care se ocupa cu avize, instalatii sprinklere, mentenanta hidranti si multe altele. Acestia sunt sunt experti in domeniu si lucreaza conform legislatiei in vigoare in prevenirea incendiilor.

Atat in ce priveste regula pentru instalatie hidranti, cat si instalatie sprinklere, securitatepsi.ro ofera informatii clare pe site, iar tehnicienii experti vor face tot posibilul sa asigure ca firma care apeleaza la serviciile lor va fi in siguranta.

Cand instalam sprinklere in cladire?

Conform indicativului P118/2/2013, echiparea tehnica a cladirilor, compartimentelor de incendiu si incaperilor, cu instalatii automate de stingere a incendiilor, tip sprinkler, se asigura la:

-cladiri inchise din categoriile de importanta exceptionala si deosebita (A si B), incadrate conform legislatiei in vigoare, cu densitatea sarcinii termice mai mare de 420 Mj/m2;

-platouri de filmare amenajate si inchise, studiouri de televiziune si scene amenajate, cu arii mai mari de 150 m2, inclusiv buzunarele, depozitele si atelierele anexa ale acestora; 

-incaperile din cladirile civile subterane in care densitatea sarcinii termice depaseste 840 Mj/m2;

-depozitele cu stive, in conditiile SR EN 12845; 

-cladiri si compartimente de incendiu administrative sau pentru cultura, cu aria construita mai mare de 1250 m2 si densitatea sarcinii termice peste 840 Mj/m2; 

-cladiri inalte cu exceptia locuintelor si foarte inalte indiferent de destinatie; 

-cladiri, compartimente de incendiu cu destinatia de comert si incaperile pentru comert cu aria desfasurata egala sau mai mare de 1500 mp sau cu densitatea sarcinii termice peste 840 Mj/m2; 

-cladiri (incaperi) de productie si/sau depozitare cu risc mare si foarte mare de incendiu cu aria desfasurata mai mare de 600 m2;

-parcaje supraterane de tip P1, P2, P3 si P4 definite potrivit prevederilor reglementarii tehnice specifice, precum si la cele supraterane inchise cu mai multe de 100 de autoturisme.

Dupa cum puteam observa, este absolut necesar ca prezenta sprinklerelor sa fie mereu permanenta in situatiile prezentate mai sus. Aceste dispozitive vor impiedica incendile si pot preveni dezastre. Insa nicio cladire nu este completa fara instalarea unui hidrant care sa alimenteze fortele pompierilor in timpul interventiilor de stingerea incendiilor.

Hidrantii sunt dispozitive de inchidere si de deschidere a apei din conducte sub presiune, la care se pot adapta unul sau mai multe furtunuri.

Hidrantii sunt de 3 tipuri:  hidranti portativi, hidranti supraterani si hidranti subterani.

In general, incintele civile si industriale sunt prevazute cu hidranti exteriori, exceptie facand unele cladiri cu pericol redus la incendiu, care au dimensiuni si capacitati mici.

O autorizatie PSI te poate scapa de foarte mult probleme, care pot sa vina nu numai din partea controalelor, dar si de eventuale stricaciuni ce pot fi aduse de incendiile care pot aparea din senin. Securitatepsi.ro este firma la care trebuie sa apelezi, deoarece nu stie nimeni mai bine ca acesti experti cum instaleze sprinkere si hidranti pentru a preveni incendiile. Recomand cu incredere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *