”The Ladies Sing Jazz” cu Irina Sarbu si Nadia Trohin – LIVE

Doua voci speciale ale scenei de jazz din Romania – IRINA SARBU si NADIA TROHIN – alaturi de ansamblul BIG BAND-ul RADIO, sub conducerea cunoscutului dirijor si compozitor IONEL TUDOR, sunt ”argumentele” unei seri de JAZZ LIVE cum nu ati mai ascultat in ultima perioada.

Joi, 25 Februarie (19:00), concertul intitulat ”The Ladies Sing Jazz” va fi transmis in direct de la Sala Radio si va fi prezentat de Cristian Marica

IRINA SÂRBU este mereu apreciată pentru prospețimea  interpretărilor sale și pentru spiritul de improvizație, ce se bazează pe mulți ani de studiu dedicat muzicii clasice și apoi jazz-ului și pe o pasiune arzătoare pentru folclorul românesc.  De la jazz-ul standard la etno-jazz și, mai recent, la partituri instrumentale redate vocal (ca Hora staccato și Hora mărțișorului de Grigoraș Dinicu, Concertul pentru vioară și orchestră în la minor de Bach, prima parte) parcursul muzical al acestei soliste vocale cu un timbru cu totul special a atras atenția multor muzicieni care și-au dorit să colaboreze cu ea în proiecte diverse. 

Născută la Chișinău, Nadia Trohin a studiat la Universitatea de Muzică București și a fost solista trupei Millenium și membră a grupului vocalJazzapella. Este cunoscută de public și sub numele de „Fata sihastră”, după succesul melodiei cu același nume, pe care a interpretat-o ca solistă a formaţiei „Millenium”.

Colaborarea sa cu pianistul Mircea Tiberian a început în 2011, când cei doi au înregistrat albumul “La margine de Bucureşti”. Cariera Nadiei înseamnă colaborări cu nume importante ale jazz-ului din țară și din străinătate, alături de participări la festivaluri de profil. 

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio Romania Cultural si Radio România Muzical – in streaming live pe Internet, pe site-urile www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro si pe paginile de FACEBOOK Orchestrele si Corurile Radio + Radio Romania Muzical.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *