Transportul mărfurilor agabaritice: 3 aspecte importante
Cel mai adesea, companiile de transport și logistică se ocupă de încărcături cu dimensiuni standard. Lungimea, lățimea, înălțimea și greutatea acestora sunt astfel încât să poată fi transportate în siguranță pe drumurile publice. Dar există și alte încărcături – agabaritice. Încărcăturile agabaritice au o lungime mai mare de 20 de metri, o lățime mai mare de 2,55 metri, o înălțime mai mare de 4 metri și o greutate mai mare de 44 de tone. Acestea pot fi echipamente speciale de carieră și echipamente rutiere, elemente de structuri pentru construcția instalațiilor rezidențiale și industriale, piese pentru aeronave și nave maritime.
Nu este sigur să le transportați în mod clasic. Prin urmare, este important să se țină cont de trei nuanțe.
1. Planificarea competentă a traseului.
Se pare că deplasarea cu marfă supradimensionată pe autostrada, care nu are linii electrice, poduri, treceri de cale ferată, este optimă. Dar nu este. În primul rând, trebuie să țineți cont de sarcina posibilă pe carosabil: de exemplu, un autobasculant minier cântărește mai mult de 800 de tone – nu orice drum poate rezista la o astfel de greutate. În al doilea rând, deplasarea pe tronsoanele aglomerate ale autostrăzilor va îngreuna circulația altor vehicule și poate deveni chiar o sursă de pericol. Toate acestea sunt luate în considerare în etapa de planificare a traseului.
În plus, la transportul obiectelor grele se exclud din traseu tronsoanele de drum cu trotuar și poduri deteriorate. Iar la transportul obiectelor a căror înălțime este mai mare de 4 metri se exclud secțiunile cu rețea de contact și linii electrice, cu poduri și pasaje supraterane.
2. Alegerea corectă a vehiculului.
Mărfurile agabaritice pot fi transportate cu orice tip de transport – tipul acestuia depinde de caracteristicile obiectului transportat, precum și de distanța care trebuie parcursă.
Când vine vorba de livrarea obiectelor grele pe distanțe mari, de regulă, se aleg trenuri de marfă sau nave maritime. Motivul este simplu – capacitatea lor mare de transport. Deci, un vagon special este capabil să transporte mărfuri cu o greutate de până la 200 de tone. Iar un container maritim de 40 de picioare poate conține până la 27 de tone de marfă.
În cazul în care livrarea este planificată pentru distanțe scurte, este potrivită o mașină. În plus, gama de camioane este impresionantă. Sunt disponibile platforme cu cadru jos, platforme cu capacitate mare de încărcătură cu un număr mare de osii etc. Transporturile de marfă cu automobile vă permit să livrați mărfurile cât mai repede posibil și din ușă în ușă.
Iar dacă trebuie să transportați un obiect în cel mai scurt timp posibil sau să-l livrați într-un loc în care nu există porturi și drumuri, este optim transportul aerian.
3. Permisiune specială.
În cazul în care a fost ales transportul auto, trebuie să se țină cont de faptul că participarea unui vehicul care transportă marfă agabaritică în traficul rutier este posibilă numai cu un permis special și cu aprobarea poliției rutiere. Acest lucru garantează siguranța atât a încărcăturii, cât și a participanților la trafic.
Pentru a ține cont de toate riscurile posibile, este important să alegeți o companie de transport și logistică dovedită. Acest lucru determină succesul transportului mărfii agaberitice.
Related Posts:
- Vodafone Romania echipeaza Salvamont cu sisteme de…
- Neversea 2023 - Masuri de siguranta si circulatie
- Noutăți la DinoParc: Sleepover, traseu de aventură, concerte
- UNTOLD 2024 - Cel mai sigur loc public din Romania
- Articole de mobilier utile intr-o gradina decorativa
- Cum alegi masa perfectă pentru bucătăria ta
- Dino Parc Râșnov aniversează opt ani de la deschidere
- Dino Parc Râșnov oferă acces gratuit elevilor
- Vodafone Romania, din nou certificata umlaut „Best in Test”
- Jason Momoa te invita sa urmaresti Shark Week