Cum alegem culoarea gresiei si a faiantei

Una din cele mai grele sarcini in momentul renovarii bucatariei sau baii este alegerea culorii gresiei si faiantei. Iar oferta bogata de pe piata nu ne usureaza deloc munca. In plus, trebuie sa tinem cont de o multime de factori pentru a nu da gres asta deoarce gresia si faianta sunt de obicei achizitionate pe termen lung.

Alegerea culorilor in functie de spatiul destinat
Un lucru deosebit il reprezinta spatiul in momentul in care alegem culorile pentru placile ceramice. In ceea ce priveste spatiul in alegerea culorii trebuie sa tinem cont de factori precum luminozitate, marime, rolul indeplinit (cum urmeaza sa folosim spatiul respectiv), mobila sau accesorii. Daca vom alege culori inchise intr-o incapere mica aceasta va parea si mai mica. Alegand culori deschise pentru gresie vom crea impresia de spatiu mai mare. De asemenea, daca spatiul nu beneficiaza de lumina naturala suficienta, este bine sa alegem culori deschise, calde.

Alegerea culorilor in functie de stilul adoptat
Inainte de alegerea culorilor pentru gresie si faianta trebuie sa stabilesti stilul dorit – elegant, modern sau clasic. Pentru stilul elegant alege placi lucioase cu insertii pretentioase precum sticla sau lemn. Pentru stilul clasic cam orice culoare este posibila. Daca iti doresti un stil modern in baia sau bucataria ta alege o varianta mai originala cu gresie faianta pe alb si rosu (culoarea vinului).

Alte aspecte de luat in considerare
Pentru a decora mai usor locuinta alege placi in tonuri neutre. Daca iti doresti sa scoti in evidenta un anumit element de decor alege o gresie monocromatica. In cazul in care alegi nonculori – alb, negru – nu uita ca acestea trebuie curatate des deoarece pe astlfe de suprafete mizeria isi face mai repede aparitia.

Apar din ce in ce mai multe modele de gresie si fainata pe piata, cu diverse dimensiuni, de la placile mari de gresie, care sunt de 3-4 ori mai mari ca cele standard, pana la placi mici asemeni mozaicului, sau centuri cu diverse modele. Cel mai bine atunci cand va hotarati sa amenajati o camera, fie ca vorbim de baie sau bucatarie, este sa apelati la un profesionist, fie el designer, consultant amenajari interioare sau chiar un decorator specializat.

Magazinele online care comercializeaza gresie, faianta, granit si produse sanitare s-au dezvoltat foarte mult in ultima vreme, putem vorbi despre un adevarat segment de piata, cifra vanzarilor in mediul online s-a triplat comparativ cu anul 2012.

Posibilitatea de a consulta mai multe oferte, de a alege cel mai bun pret, compararea a mai multor produse intr-un timp scurt, reprezinta doar cateva avantaje pentru care potentialii cumparatori aleg varianta unui magazin online.

Gresia si faianta sunt indispensabile oricarei locuinte, fie ca vorbim de bucatarie sau baie, specialistii in domeniu apreciaza faptul ca in continuare vor fi cresteri in privinta vanzarilor online in acest domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *