Breakfast at Tiffany’s (1961)

Zilele trecute mi s-a facut brusc dor de Audrey Hepburn, una din actritele mele preferate cand vine vorba de comedii romantice. Ei bine, ca sa rezolv “problema”, nu am stat prea mult pe ganduri si am revazut filmul Charade (1963). Nominalizat la Oscar si cu o nota de 8/10 pe imdb, Charade este genul de film pe care trebuie sa-l vedeti, mai ales daca va plac comediile romantice. Povestea filmului este absolut suberba! O iubesc. Trebuie neaparat sa o (re)vedeti.

Dupa film, inca cu chef de Audrey, m-am gandit ca ar fi cazul sa revad un alt clasic: Breakfast at Tiffany’s (1961) – doua premii Oscar. Nu stiu cum de nu v-am recomandat acest film pana acum, dar este timpul sa imi repar greseala. Banuiesc/sper ca aceasta productie nu mai are nevoie de nici o introducere.

Povestea: Holly Golightly (Audrey Hepburn) este o petrecareata din New York care asteapta ca fiecare barbat care ii vrea compania sa aiba grija de toate cheltuielile ei. Visul ei este sa aiba o viata lipsita de griji si plina de evenimente si bogatii. Poate si de aceea locul ei preferat este la Tiffany’s, faimosul magazin de bijuterii de lux unde ea crede ca nimic rau nu se poate intampla.

Din intamplare, intr-o zi, Holly se intalneste in blocul in care locuieste cu scriitorul Paul Varjak. In scurt timp, avand mai multe lucruri in comun, cei doi devin foarte buni prieteni. De aici, evident, incepe “distractia”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *