În curând la cinema, „Băieții buni ajung în Rai”

Celebrii actori Șerban Pavlu și Sergiu Costache (colegi de platou în seriale precum „Clanul” și „Umbre”) joacă două roluri speciale: Dumnezeu și Sfântul Petru, ce vor putea fi descoperite din 22 martie la cinema, în filmul Băieții buni ajung în Rai. Plecând de la o simplă întrebare: „Te-ai gândit ce te așteaptă dincolo?”, filmul regizat de Radu Potcoavă  („Cuscrii”, „Vara s-a sfârșit”, „Vlad”, „Ai noștri”) explorează, într-o notă comică și romantică, felul în care poate fi, pentru fiecare, Purgatoriul sau Raiul.

Biletele pentru comedia romantică produsă de Wearebasca și distribuită de Forum Film („Wish”, „Sărmane creaturi”, „Klaus & Barroso”, „Creatorul”, „Jocurile Foamei – Balada Șerpilor și a Păsărilor Cântătoare”) sunt disponibile din 1 martie. 

„Cred că subiectul principal al filmului este special și diferit față de ce am întâlnit până acum. Viața de apoi a reprezentat întotdeauna un subiect interesant și discutabil, care a împărțit lumea în mai multe tabere, din cauza convingerilor sau a religiilor diferite, iar faptul că nimeni nu știe cu exactitate ce se întâmplă după moarte ne oferă tuturor posibilitatea de a crea o lume „paralelă”, așa cum ne-o imaginăm fiecare sau cum am vrea să fie. Așa se întâmplă și în „Băieții buni ajung în Rai”, iar Radu Potcoavă, regizorul și scenaristul acestui film, vine cu o idee modernă și originală despre aceasta lume, care cred că va fi primită cu zâmbetul pe buze și entuziasm.”, spune actorul Sergiu Costache. 

„De ce trebuie să cred că după moarte o sa ajung imediat într-un loc urât, întunecat și rece? De ce în Lumea de Dincolo nu există tehnologie – Dumnezeu și sfinții sunt chiar atât de fraieri, nu au și ei un Facebook, un WhatsApp acolo? Iar barca aia a Sfantului Petru nu a îmbătrânit, n-a dat-o și el la Programul Rabla să-și ia ceva mai secolul XXI?…”, spune regizorul Radu Potcoavă. 

„Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, îi are în rolurile principale pe actorii Bogdan Dumitrache („RUXX”, „Poziția copilului”, „Sieranevada”, „Om câine”, „Pororoca”, „Heidi”,  „Din dragoste cu cele mai bune intenții”) și Cosmina Stratan (“Frere et Soeur”, “Shelley”, “Cobain”, “No One Gets Out Alive”, „Boss”, „După Dealuri”) –  doi foști colegi de liceu care se revăd, după moarte, pe o plajă pustie.


Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, de sunet s-a ocupat Alexandru Dumitru și de muzică Alin Zăbrăuțeanu, iar Mălina Ionescu semnează scenografia și costumele.

Lungmetrajul a fost produs de Wearebasca; producători: Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe și Robert Fița.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *