Emma (1996)

Ce se intampla atunci cand dragostea nu este suficienta pentru o casatorie? Ce se intampla atunci cand o femeie intervine in relatiile tuturor, cu scopul de a realiza casatoriile care i se par ei perfecte? Sunt banii suficienti pentru a acoperi lipsa iubirii? Cum ar fi ca toate eforturile pe care petitoarea noastra din poveste le face sa iasa exact invers de cum si-a propus? Ce se va intampla in momentul in care fix femeia care credea ca poate cupla pe oricine se va indragosti?

Raspunsul la toate aceste intrebari le puteti afla in comedia romantica Emma (1996). In caz ca nu stiati, filmul este inspirat din cartea scrisa de Jane Austen. Sunt mai mult ca sigur ca o sa indragiti aceasta poveste, cu toate ca nu se poate spune ca filmul este mai bun decat cartea. Dupa cum bine stiti, acest lucru rareori se intampla.

Cu toate acestea, consider ca Emma (1996) este o ecranizare foarte reusita. Nu cred ca o sa va dezamageasca. Cat despre filmele inspirate din cartile lui Jane Austen, ar fi pacat sa nu mentionez si miniseria Pride and Prejudice (1995), inspirata din cartea cu acelasi nume (una din preferatele mele), cea mai buna ecranizare pe care o puteti gasi pana in prezent.

Povestea: Emma Woodhouse, o tanara dintr-o familie bogata, are obiceiul sa intervina mereu in vietile altora. Considerand ca are un talent cand vine vorba de a apropia oamenii, Emma isi aloca singura rolul de petitoare si face tot posibilul sa “realizeze” casatoriile pe care le considera ea potrivite. Dupa cum bine va dati seama, dragostea rareori este un criteriu cand vine vorba de alegerile pe care le face.

Numai ca, asa cum se intampla mereu, relatiile/casatoriile nu se rezuma numai la bani, iar Emma are multe lectii de invatat din aceasta privinta. Plus ca dragostea incepe sa apara si in viata ei, cu toate ca nu credea ca acest lucru este posibil…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *