Pride and Prejudice (1995)

“Mandrie si Prejudecata” este una din cartile mele preferate si nu de putine ori am fost dezamagit de ecranizarile mizerabile facute de americani. Acestia, pur si simplu, au un talent in a strica o carte buna. Si exact cand eram foarte aproape in a renunta sa cred ca cineva poate sa faca o ecranizare buna a acestei carti, am descoperit seria TV facuta de englezi in 1995 cu Colin Firth si Jennifer Ehle.

Cele mai frumoase cinci ore din viata mea. Ecranizarea este absolut geniala si exceleaza in absolut toate aspectele. Respecta in totalitate cartea si surprinde excelent actiunea, energia si tensiunea constanta a povestii. Lumea din carte este portretizata perfect! Nu cred ca este cineva pe planeta care ar fi putut sa-l interpreteze mai bine pe domnul Darcy ca englezul Colin Firth. Sa nu uit si de Jennifer Ehle care o intepreteaza perfect pe Elizabeth Bennet.

Nu mai am cuvinte sa descriu cat de perfecta a fost ecranizarea. Cumva, a reusit sa-mi depaseasca asteptarile si imaginatia. Daca ati iubit cartea, o sa va indragostiti si de aceasta serie.

No Responses to “Pride and Prejudice (1995)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.