His Girl Friday (1940)

His Girl Friday (1940) – o comedie romantica superba pe care trebuie neaparat sa o vedeti, mai ales daca va pasioneaza genul din care face parte. Culmea, acum cativa ani nu m-as fi uitat la un film din anii ’40 nici daca cineva m-ar fi platit pentru a face asta. M-am schimbat mult in ultimii ani si se pare ca si gusturile mele s-au “perfectionat”. Am ajuns sa pun accent pe felul in care joaca actorii, pe scenariu/poveste/viziunea regizorului, pe ideea filmului. S-ar putea spune ca m-am maturizat (din punct de vedere cinematografic) si nu mai pun accent pe lucruri superficiale.

Revenind la subiect, nu cred ca o sa mai avem ocazia sa vedem un film ca His Girl Friday (1940) in zilele noastre. Nu am crezut ca o sa spun asta vreodata dar… nu se mai fac filmele ca pe vremuri. Si slabe sanse sa mai gasim un actor care sa se apropie de valoarea lui Cary Grant. Cautati acest film si bucurati-va de fiecare scena.

Povestea: Dupa ce a fost plecata mai bine de patru luni, Hildy Johnson (Rosalind Russell) se intoarce la biroul ziarului The Morning Post pentru a-i spune sefului ei, Walter Burns (Cary Grant), ca demisioneaza. Stirea nu pica foarte bine pentru Walter, fostul ei sot, care avea alte planuri in gand. Nesuportand ideea ca a divortat de Hildy, el a tot pastrat speranta ca se va impaca cu ea, ca totul va fi la fel ca la inceput si ea se va intoarce la munca unde lucrurile se vor repara… intr-un fel.

Numai ca ea ii mai da inca o veste proasta. Urmeaza sa se casatoreasca a doua zi. Pentru ca nu are de gand sa o piarda din nou pe Hildy fara sa lupte, Walter se hotaraste sa faca absolut tot ceea ce poate pentru a pune bete in roate viitoarei casnicii.

Si se pare ca aveti noroc pentru ca am gasit filmul complet pe YouTube:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *