Holiday (1938)

Cu greu mai poti gasi un film de calitate in zilele noastre, mai ales cand vine vorba de comedii romantice. Desi se mai intampla sa fiu surprins din cand in cand de filme ca Magic in the Moonlight (2014), exceptiile nu fac decat sa intareasca regula. Avand in vedere ca am scris despre majoritatea productiile de calitate din categoria mai sus amintita, singura solutie pentru a gasi ceva mai interesant de vizionat a fost sa apelez la filmele clasice. Si sa nu credeti ca imi pare rau ca am facut asta. A fost o perioada in care nu m-as fi uitat la un film clasic/alb-negru nici daca viata mea ar fi depins de asta. Numai ca, vedeti voi, lucrurile se schimba cu timpul…

Ceea ce detestam in trecut, iubesc in prezent. Un fel de ironie a sortii. In trecut nu as fi dat doi bani pe Audrey Hepburn, Cary Grant, Katharine Hepburn sau Clint Eastwood. Acum fac tot posibilul sa gasesc filmele in care ei au jucat.

Revenind la recomandarea de astazi, Cary Grant si Katharine Hepburn joaca foarte bine impreuna. Imi este greu sa ma decid in privinta celui mai frumos cuplu din comediile romantice clasice. Este aproape imposibil sa alegi intre Audrey si Katharine.

Povestea: Johnny Case (Cary Grant), un tanar care a muncit aproape toata viata lui pentru a ajunge cineva in viata, reuseste sa se indragosteasca fix in primul lui concediu. Norocoasa? Julia Seton, o tanara foarte frumoasa si… dintr-o familie extrem de bogata, lucru pe Johnny nu il stie. Iubindu-se foarte mult, cei doi hotarasc sa se casatoreasca, numai ca exista o mica problema. El trebuie sa obtina acceptul tatalui ei, iar asta nu este o misiune deloc usoara. Ba mai mult, se pare ca dorinta lui de a-si lua o vacanta si de a nu pune accent pe munca si bogatii nu se potriveste deloc cu ceea ce vrea Julia de la el.

Pe de alta parte, sora lui Julia il place foarte mult si crede ca Johnny ar trebui sa isi urmeze dorintele/visul. Ce va alege/pe cineva va alege el? Ramane sa aflati singuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published.