Leatherheads (2008)

Daca puteti sa treceti peste partea cu tenta sportiva a filmului, atunci o sa descoperiti o comedie foarte draguta si chiar placuta. Partea romantica este lasata pe plan secundar dar exista si este foarte interesant de vazut cum sentimentele dintre doi oameni, care la inceput nu se suportau deloc, evolueaza.

Actiunea filmului se petrece in anul 1925 si are in prim plan situatia dezastruoasa a fotbalului american profesionist din acea perioada. In acele vremuri, fotbalul universitar reusea sa aduca pe stadioane zeci de mii de oameni dar dupa universitate se astepta de la studenti ca acestia sa-si gaseasca un loc de munca respectabil. Din aceasta cauza, mai nimeni nu dadea doi bani pe fotbalul american profesionist care ducea o lipsa acuta de fonduri…printre altele. Toate aceste lucruri aveau sa se schimbe insa, dupa ce Dodge Connelly (George Clooney) are ideea geniala de a-l aduce pe Carter Rutherford (baiatul minune al Americii, un celebru jucator de fotbal american universitar, un barbat care a reusit de unul singur sa convinga un pluton de germani sa se predea in Primul Razboi mondial) la echipa.

Din momentul in care eroul de razboi se alatura echipei de fotbal profesionist, lucrurile incep sa se schimbe. Totul pare perfect. Carter pare prea bun ca sa fie adevarat dar Lexie Littleton are de gand sa dovedeasca contrariul. Cine este Lexie? O jurnalista care nu prea crede anumite povesti de razboi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *