„Lebensdorf”, de vineri pe marile ecrane

Comedia romantica „Lebensdorf”, regizata de Vali Hotea, cu Mimi Branescu, Ana Covalciuc si Ioana Flora in distributie, va putea fi vizionata in cinematografele din Romania incepand de vineri. Filmat in toamna anului 2019, in Romania si Germania, al doilea lungmetraj al lui Vali Hotea va rula pe marile ecrane din 11 Februarie, fiind distribuit de microMULTILATERAL.

“Lebensdorf” va rula în 21 de orașe: Bucuresti (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Park Lake, Happy Cinema, Hollywood Multiplex, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Taranului, Cinema Union, Cinema Europa), Bacau (Happy Cinema), Barlad (Cityplex Victoria), Botosani (Happy Cinema), Brasov (Centrul Cultural Reduta), Caransebes (Cinema Luna), Cluj-Napoca (Cinema City Iulius Mall, Cinema Victoria, Cinema “Florin Piersic”), Constanta (Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”), Fagaras (Casa de Cultura), Focsani (Sala Balada), Iasi (Cinema Ateneu), Lugoj (Cinema “Bela Lugosi”), Odobesti (Casa de Cultura), Pitesti (Cinema Trivale, Cinema Bucuresti), Petrosani (Cinema Victoria), Resita (Cinema Dacia), Sfantu Gheorghe (Cityplex Arta), Sibiu (Cine Gold, Centrul Cultural “Ion Besoiu”), Slobozia (Casa de Cultura), Toplita (Cinema Calimani), Timisoara (Cinema City Shopping City).

Filmul spune povestea lui Ducu Dobrescu (Mimi Brănescu), un scriitor care se confruntă cu un divorț și criza vieții mijlocii. El pleacă din București pentru a prelua o rezidență de creație la Berlin și astfel ajunge să penduleze între două țări și două femei: Andra (Ioana Flora), soția sa temperamentală, și Giulia (Ana Covalciuc), marea lui dragoste din tinerețe, stabilită acum într-un sat ecologic din Germania – Lebensdorf. În încercarea de a-și reconstrui viața, Ducu va trece printr-o serie de întâmplări când mai stranii, când mai amuzante, posibil revelatoare.

„Divorțul este cu siguranță o experiență neplăcută, câteodată chiar traumatizantă. În această comedie dulce-amară despre imaturitate emoțională, incapacitatea de a lua o decizie și lipsa asumării unei responsabilități, îmi conturez personajul principal cu o ușoară ironie, dar și înțelegere, în timp ce trece prin această etapă a vieții. Filmul nu prezintă numai călătoria sa sentimentală, ci și o descindere în subconștientul său angoasat. Folosind preponderent o stilistică realistă, filmul include inserții de pseudo-documentar, dar și momente de factură onirică, coșmărească sau poetică”, declară regizorul Vali Hotea.

Vali Hotea a semnat regia mai multor scurtmetraje premiate, precum „Marea aventura” (1994) si „Meditatia” (1997). A supervizat si a scris scenariile a numeroase videoclipuri muzicale si reclame, dar si documentare si seriale TV, printre care „Roberta” (2000), „Calatorie de vis” (2004), „Serviciul omoruri” (2007) si „Fetele marinarului” (2009). 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *