My Favorite Wife (1940)

My Favorite Wife (1940) – o comedie romantica superba, cu Irene Dunne si Cary Grant in rolurile principale. Stiu ca am mai spus asta de foarte multe ori, dar nu se mai fac filmele ca pe vremuri… De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, nimic nu mai este ca pe vremuri. Pana si conceptul de dragoste s-a schimbat de-a lungul timpului. Pacat! Dragostea avea un farmec aparte in trecut. Este suficient sa vedeti o comedie romantica din anii ’40-’50 si o sa intelegeti ce vreau sa spun.

Pana si actorii de atunci erau diferiti. Uitati-va la Cary Grant. Nu cred ca o sa mai avem ocazia sa vedem un actor ca el vreodata. Ti-e mai mare dragul sa-l vezi jucand. Nu mai spun nimic de Audrey Hepburn, Barbara Stanwyck sau Katharine Hepburn… O adevarata placere sa le vezi jucand! Filmele clasice incep sa imi fie din ce in ce mai dragi. Am de gand sa le vad pe toate!

Revenind la filmul de astazi, povestea: Dupa sapte ani de la naufragiul in care sotia lui a disparut, Nick Arden (Cary Grant) decide ca este timpul sa mearga inainte si sa-si vada de viata. Fiindca nu vrea sa traiasca singur si simte ca cei doi copii ai lui au nevoie de o mama, Nick se recasatoreste cu Bianca. Problema? Sotia lui, Ellen, traieste si se intoarce acasa. Acolo, ea afla de la soacra ei ca sotul ei s-a recasatorit. De aici, evident, incepe distractia.

Nick nu stie ce sa faca si ar fi mai fi si “problema” celor sapte ani in care sotia lui a fost izolata pe o insula pustie alaturi de Burkett, un alt supravietuitor de pe vasul naufragiat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *