My Man Godfrey (1936)

Dupa cum ati putut observa in ultimele saptamani, aventura mea in lumea filmelor clasice continua. In lipsa de altceva, avand in vedere porcariile lansate de Hollywood in ultima perioada, imi ocup timpul cu cele mai frumoase si amuzante povesti de dragoste clasice. Nu se mai fac filme ca pe vremuri… Dar banuiesc ca stiti asta deja. Este suficient sa va reamintiti dezamagirea pe care o simtiti de fiecare data dupa ce vedeti un film la cinematograf.

Revenind la subiect, daca se intampla sa fiti in cautarea unei comedii/comedii romantice bune, atunci va recomand sa vedeti filmul My Man Godfrey (1936). O sa va placa la nebunie. Va garantez asta. Slabe sanse sa gasiti ceva asemanator in prezent.

Povestea: In “adancurile” crizei economice, un joc de petrecere o aduce pe domnisoara din inalta societate Irene Bullock in mijlocul unei gropi de gunoi. In acest loc magnific, Irene il cunoaste pe Godfrey, un om fara casa si fara slujba, dar cu o inteligenta aparte. Fiind surprinsa de el, Irene se decide intr-un final sa il angajeze pe postul de majordom.

Numai ca slujba aceasta nu este nici pe departe atat de usoara pe cat ar crede unii. De ce? Pentru ca familia Bullock este una dintre cele mai ciudate familii din lume…

P.S Umorul era altfel in anii ’30, nu-i asa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *