Roman Holiday (1953)

Roman Holiday (1953) – un film clasic, una dintre cele mai bune comedii romantice pe care le puteti vedea. Trei premii Oscar castigate, plus alte sapte nominalizari. Incep sa ma indragostesc de Audrey Hepburn. Ce femeie… Doamne! Bineinteles, pe langa frumusete are si un talent pe masura. O sa indragiti acest film numai cand o sa vedeti cat de dulce e in rolul unei printese. Sa nu-l uitam pe Gregory Peck. Cei doi se potrivesc de minune. Nu cred ca am vazut un cuplu mai reusit.

Daca va plac comediile romantice, trebuie sa vedeti Roman Holiday. Si da, sfirsitul este putin dezamagitor, dar nu strica cu nimic frumusetea filmului.

O printesa moderna (Audrey Hepburn) nu mai suporta toate obligatiile pe care le are zi de zi si se razvrateste. Decide sa paraseasca palatul in care se afla si fuge in Roma, un oras pe care si-a dorit intotdeauna sa-l viziteze. Astfel, printesa il cunoaste pe Joe Bradley (Gregory Peck), un ziarist american dornic sa puna mana pe un articol in exclusivitate. Bineinteles, Joe se preface ca nu ii cunoaste adevarata identitate.

Impreuna, cei doi viziteaza orasul trec prin foarte multe peripetii. Nu mai are rost sa zic ca Joe aduna material cat pentru doua articole incendiare care ar fi dat orice casa regala peste cap. Cu toate acestea, ceva se intampla cu Joe si determinarea de a publica articolul nu mai este la fel ca la inceput…

No Responses to “Roman Holiday (1953)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *