Shakespeare in Love (1998)

Dupa cum v-am mai spus si in articolele precedente, avand in vedere ca am vazut aproape toate filmele din categoria “comedii romantice/drame romantice” care au aparut in perioada 2000-2014, m-am gandit ca ar fi cazul sa le “verific” (din nou) si pe cele din anii ’90. Si cu toate ca nu mi-am facut sperante prea mari, am gasit destule filme interesante. Unul dintre aceste filme, pe care cred ca ar trebui sa il vedeti, este: Shakespeare in Love (1998), o poveste frumoasa de dragoste, chiar daca nu prea are legatura cu realitatea despre care se presupune ca vorbeste.

Povestea: Will Shakespeare este un poet/scriitor/actor cunoscut, dar care se chinuie din punct de vedere financiar. Avand in vedere ca si-a vandut urmatoarea piesa lui Philip Henslowe and Richard Burbage si nu are nici cea mai mica idee despre ce sa scrie, Will incearca sa-si gaseasca muza, o femeie care sa il inspire. Si cu toate ca toate cautarile lui dau gres, intr-o zi norocul ii surade, pentru ca toata viata lui urmeaza sa se schimbe din momentul in care o intalneste pe frumoasa Viola de Lesseps.

Fiind o mare iubitoare de teatru si o admiratoare a lucrarilor lui Shakespeare, Viola ar face orice pentru a juca intr-o piesa. Partea proasta: femeile nu au voie sa joace in piese de teatru, asa ca Viola se gandeste la o solutie, sa se deghizeze intr-un barbat, lucru pe care Will il observa… Atractia dintre ei fiind foarte mare, in scurt timp cei doi incep o aventura care il va inspira pe Will sa se scrie celebra piesa numita…

One Response to “Shakespeare in Love (1998)”
  1. Ana July 2, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *