The American President (1995)

Avand in vedere ca am vazut aproape toate filmele din categoria “comedii romantice” care au aparut in perioada 2000-2014, m-am gandit ca ar fi cazul sa le “verific” (din nou) si pe cele din anii ’90. Nu imi fac sperante prea mari, dar cine stie, poate gasesc ceva interesant. Filmele din prezent sunt oribile. In mod ironic (sau nu), trebuie sa ma uit exact la productiile pe care le-am evitat o perioada foarte lunga de vreme. In orice caz, prin cautarile mele am descoperit un film pe care cred ca ar trebui sa il vedeti: The American President (1995).

Sunt sigur ca l-ati vazut cel putin o data pana acum, dar daca s-a intamplat sa nu fie cazul, va recomand sa il cautati. Are o poveste foarte draguta. Total improbabila, dar draguta. Sunt sigur ca o sa va placa.

Povestea: Andrew Shepherd (Michael Douglas) se aproprie de sfirsitul primului mandat de presedinte al SUA. In mod surprinzator pentru un ales al poporului, nivelul de aprobare al cetatenilor americani aproape ca ii garanteaza un nou mandat. Asta pana in momentul in care Sydney Ellen Wade (Annette Bening), o activista politica angajata de un grup de lobby, intra in scena si ii da lumea peste cap. Fiind vaduv de peste un an si satul de singuratate, Andrew vede ceva mai special la Sydney si o invita la o intalnire (care se nimereste a fi o cina de stat data in onoarea presedintelui Frantei).

De aici, evident, lucrurile se complica atat de mult incat i-ar putea afecta candidatura pentru al doilea mandat. Va reusi Andrew sa se imparta intre politica si dragoste? Ramane sa aflati singuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *