The Apartment (1960)

Se pare ca iar am intrat intr-o perioada in care doar filmele clasice mai pot sa ma incante. Stiu ca v-am mai spus asta, dar a existat o perioada in viata mea in care faceam tot posibilul sa evit filmele mai vechi de zece ani. Acum? Acum nu mai pot sa ma satur de productiile filmate in anii 40′-70′. Unele dintre ele sunt atat de bune incat mi-as dori sa nu se mai termine. Credeti-ma pe cuvant, doar un film clasic poate sa va ofere o poveste interesanta si unica, cu actori exceptionali.

The Apartment (1960) este doar un exemplu, o comedie romantica/drama romantica pe care ar trebui sa o vedeti, mai ales daca iubiti povestile de dragoste.

Povestea: Cu toate C.C. Baxter (Jack Lemmon) lucreaza la o companie foarte mare, la un birou, impreuna cu mii de alti oameni, plitisindu-se si irosindu-si timpul cu aceeasi rutina de zi cu zi, viata lui este de departe de a fi banala. Vedeti voi, C.C este foarte popular printre cei care conduc compania respectiva. Cum a reusit sa devina atat de cunoscut? Simplu. In fiecare seara, apartamentul lui este folosit de cei din conducere timp de cateva ore pentru… a-si insela nevestele cu noile cuceriri.

Apartamentul lui ajunge atat de popular si folosit incat, de cele mai multe ori, C.C trebuie sa ramana pana tarziu la birou pentru a pierde timpul. Nu isi doreste asta, dar nu prea are incotro. Asta, bineinteles, pana in ziua in care seful cel mare afla de mica lui intelegere si… vrea si el cheia de la apartament. Numai ca ultima lui cucerire, Fran Kubelik (Shirley MacLaine), este fix femeia pe care C.C o iubeste. Si de aici lucrurile devin extrem de complicate…

P.S Filmul a castigat cinci premii Oscar.

One Response to “The Apartment (1960)”
  1. Novum October 26, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *