UNTOLD este primul festival care lanseaza un NFT

Organizatorii festivalului UNTOLD se pregatesc sa lanseze primul NFT (NON FUNGIBLE TOKEN). Fanii festivalului, si nu numai, vor avea sansa sa devina proprietarii unor momente memorabile sau a unei colectii de NFT-uri unice, care vor fi scoase la vanzare pe cea mai mare piata de bunuri digitale din lume. 

Primul NFT UNTOLD va putea fi gasit in curand pe OpenSea. Aici se pot cumpara, vinde si comercializa oricare dintre aceste articole cu oricine din lume. OpenSea este in prezent cea mai mare piata generala pentru bunurile digitale detinute de utilizatori, cu cel mai larg set de categorii, cele mai multe articole si cele mai bune preturi pentru noile categorii de articole.

OpenSea permite cumpararea sau vanzarea unor obiecte de colectie cripto, articole de joc, arta digitala si alte articole digitale bazate pe blockchain. Acestea pot fi vizualizate oriunde, schimbate in mod deschis si cu adevarat detinute intr-un mod care nu a fost niciodata posibil inainte in lumea digitala. 

Colectia de NFT-uri UNTOLD este pregatita in parteneriat cu StakeBorg. StakeBorg este o companie ce isi propune, prin multiplele initiative pe care le intreprinde, popularizarea industriei crypto si a beneficiilor tehnologiei blockchain. 

Fanii festivalului si cei care vor sa achiztioneze primul NFT UNTOLD trebuie sa se inregistreze pe untold.com.

NFT-ul este o certificare care permite deținătorului să își urmărească bunul digital într-un sistem blockchain, să-i verifice constant valoarea și s-o vândă la momentul potrivit. În artă, e ca și cum deții tabloul original, oricâte printuri se mai fac pe lumea aceasta. Este ca și cum ai deține o operă de artă digitală, cu valoare artistică. Practic NFT-urile sunt active „unice” în lumea digitală care pot fi cumpărate şi vândute ca orice altă proprietate, dar nu au nicio formă tangibilă. 

Fenomenul NFT a devenit imediat unul foarte popular în rândul celor pasionați de acest domeniu. Și unii dintre artiștii care au urcat pe mainstage-ul UNTOLD au scos la vânzare NFT-uri. Steve Aoki a vândut prima colecție de NFT cu peste 4,25 de milioane de dolari și descrie NFT-ul ca un fenomen care nu mai poate fi oprit. Don Diablo și KYGO au anunțat că vor lansa în curând primul lor NFT, care va consta în câteva piese noi ori producții nelansate încă.  

În domeniul artei, o lucrare digitală a fost vândută la casa de licitaţii Christie pentru suma de 69 milioane de dolari, dar câştigătorul nu va primi o sculptură, pictură sau o copie printată. În schimb, primeşte un simbol digital unic.

Un designer a vândut o casă virtuală, care nu va putea fi locuită niciodată, pentru suma de 500.000 de dolari. Creatorul de artă contemporană a vândut proprietatea în format NFT, iar proiectul, denumit „Mars House”, va fi accesat de noul proprietar într-un fișier digital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *