3 reguli de aur pentru a fi elegant in costum

Astazi, oferta costumelor este imensa. Daca veti cauta costume de barbati elegante, in magazinele de top veti gasi, fara indoiala, piesa care va raspunde asteptarilor dvs. in functie de gusturile si bugetul dvs.

Dar cum purtati costumul elegant? Cum sa cunoasteti dress code-ul pentru costum? Purtarea unui costum nu este atat de evidenta pe cat poate parea la prima vedere. Daca aveti de gand sa purtati costum la locul de munca sau doar pentru un anumit eveniment, important este sa intelegeti diferenta dintre a purta hainele elegante si celelalte.

1 – Intelegeti ce cumparati pentru a va imbraca mai bine

Oricat de evident ar parea, primul element care va face sa va simtiti confortabil in haine este sa stiti cu exactitate de unde achizitionati produsul si cum a fost realizat. De fapt, astazi unele marci incearca sa creeze confuzie in mintea colectiva in ceea ce priveste materialele folosite. Pentru a va simti bine in costum, alegeti un brand de calitate si costume elegante. O imbracaminte realizata intr-un mod traditional, artizanal, nu va avea aceeasi durata de viata ca o imbracaminte sigilata termic. Nici macar nu vorbim despre diferenta de confort dintre aceste ansambluri diferite. Confectionarea pieselor influenteaza cu siguranta pretul costumelor oferite, dar nu exista niciun dubiu ca apelarea la calitate este o investitie interesanta, daca obiectivul este sa va simtiti cat mai confortabil in hainele dvs. Retineti ca, atunci cand va simtiti bine intr-un sacou sau pantaloni, veti proiecta imaginea unui barbat ambitios, sigur de sine si elegant.

2 – Cunoasteti dress code-ul de purtare a costumului

Costumul este atat de omniprezent, incat ati crede aproape ca a fost intotdeauna o baza a modei barbatilor. Cu toate acestea, raspandirea purtarii costumului, si in special a costumului din doua piese, dateaza din secolul al XIX-lea, in principal in Anglia si Italia. In aceasta perioada s-au nascut multe dress coduri care sfideaza moda si tendintele. Conceptul de confort este de asemenea important.

Un dress code putin cunoscut, este cel al marimii pantalonilor. Intr-adevar, in fata efectului vestimentar al croiului cu pantaloni foarte scurti, aparut acum cativa ani, aproape ca ati uita regula de a nu va arata picioarele dincolo de sosete. Asigurati-va intotdeauna ca pantalonii nu se ridica prea mult cand stati jos. 

In cele din urma, sa ne oprim pentru o clipa asupra unui detaliu care contribuie la armonia generala a sacoului. Este vorba despre latimea umerilor. Daca ar fi un singur lucru de luat in considerare atunci cand cumparati un costum, acesta ar fi: nimic nu este mai putin elegant decat pliurile care apar la nivelul omoplatilor sau un umar care iese prea mult in afara corpului tau.

3 – Trebuie sa stiti sa asociati costumul cu restul accesoriilor

Dupa ce ati validat toate elementele necesare ale costumului, vine momentul asocierii cu accesorii si alte haine. Potrivirea cu camasa, ceasul sau pantofii nu numai ca nu va strica armonia generala, dar va imbunatati si imbracamintea. Luati in considerare combinarea culorilor gasind un echilibru bun intre contrast si nuante de culori. In general, va sfatuim sa nuantati usor culoarea cravatei, dar sa contrastati pielea curelei si pantofii. Nu uitati sa combinati maro si albastru, gri si visiniu sau chiar bleu si alb. Ideea este intotdeauna sa pastrati un echilibru intre culoare deschisa si cea intunecata, rece si calda pentru a combina corect diferitele culori ale hainelor. In cele din urma, este necesar sa aveti grija sa respectati echilibrul intre tesaturi simple si modele. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *