Ce asteptari am de la o firma de hosting + Concurs

Cand vine vorba de blogging, cei mai multi bloggeri nu inteleg cat de important este un hosting bun. Cum sa ai un blog de succes? Trebuie sa te concentrezi pe continut, sa ai un domeniu propriu, sa scrii in fiecare zi, sa te documentezi, sa socializezi, sa iti promovezi continutul, sa iti intretii blogul (pluginuri, updateuri, tema) etc. Sigur, toate aceste aspecte sunt importante, dar nu o sa te ajute la nimic daca cei vor sa intre pe blogul tau nu pot din cauza hostingului pe care il ai.

Tocmai de aceea trebuie sa cauti o firma de hosting serioasa, care isi face treaba cu profesionalism. Ce conditii trebuie sa indeplineasca aceasta firma?
1. Uptime garantat (de la 99% in sus); blogul tau trebuie sa fie mereu online, nu?
2. Serviciu de suport tehnic rapid – daca o firma nu este capabila sa iti rezolve problema in cel mult o ora, cauta alta; am auzit cazuri in care unii bloggeri au stat si o saptamana cu blogul picat din cauza suportului tehnic
3. Trafic nelimitat
4. Backup lunar, saptamanal sau zilnic – in cazul unei probleme este bine sa stii ca poti sa iti recuperezi munca
5. Pret bun

Cei mai multi fac greseala sa puna pretul inaintea calitatii serviciului oferit de o firma de hosting. V-as recomanda sa nu faceti asta. Fara o mica investitie, blogul vostru nu are nici o sansa sa evolueze sau sa isi creasca numarul de vizitatori. Cam cat sa dai pe hosting? Depinde. La inceput, undeva intre 30 si 50 de euro pe an. Dupa ce va creste numarul de vizitatori, lucrurile se complica. O sa va gandtiti la un server dedicat sau unul VPS si o sa ajungeti sa dati peste 100 de euro pe an. Dar asta deja este o alta poveste…

Concurs: Si daca tot am vorbit despre gazduire web, am un concurs pentru voi. As vrea sa imi spuneti care sunt asteptarile voastre de la o firma de hosting. Cele mai bune cinci raspunsuri vor primi un pachet de gazduire Standard oferit de Ghesi.ro si un domeniu la alegere (.com .net .org .info .eu) pe o perioada de un an.

Concursul se incheie joi, 9 iulie, ora 23:59. Voi anunta castigatorii vineri, 10 iulie 2015. Succes!

hosting

One Response to “Ce asteptari am de la o firma de hosting + Concurs”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *