Ce tip de scule electrice se potrivesc activitatii tale? Cum te ajuta un fierastrau pendular sau o masina de rindeluit?

Oferta de scule electrice de pe piata la momentul actual este atat de bogata si de variata, incat profesionistii le pot achizitiona atat din mediul online, cat si din magazinele fizice specializate in acest sens. Important este ca mesterii sau incepatorii sa stie exact de ce scule au nevoie pentru a-si duce la bun sfarsit planurile, precum si de caracteristicile sculelor pentru a se preta nevoilor personale sau profesionale.

Cei care cauta scule electrice pe un motor de cautare sau in cadrul magazinelor fizice de specialitate, nu este suficient sa se opreasca la primul produs care apare in primele pagini sau sa faca achizitia neinformat, ci sa tina cont de brand, de raportul calitate-pret, de criteriile de achizitie si de utilitatea produsului.

Masina de rindeluit Metabo DH330 executa lucrari in lemn de calitate si este alegerea mesterilor populari

Masina de rindeluit este un instrument foarte des utilizat in majoritatea atelierelor de tamplarie, dar nu numai. Aceasta este utilizata pentru a reduce grosimea bucatilor de lemn si de a degrosa lemnul, pastrand forma curbata sau sucita in jurul axei sale. In urma rindeluirii lemnul va avea un aspect mult mai subtire si mai fin.

Masina de rindeluit Metabo DH330 poate fi un asistent personal pe care pot conta cei care prelucreaza lemnului pentru nevoi personale sau industrial. Dispune de un cadru robust si un motor asincron de mare putere care ofera randament maxim si performante ridicate.

Instrumentul de rindeluit si de degrosare are cea mai mare latime de lucru din clasa sa, de 330 mm, un motor puternic de 1800 W si doua cutite reversibile, fiind capabil sa rindeluiasca pana la 7 metri pe minut.

De ce fierastraul pendular nu trebuie sa lipseasca dintr-un atelier de tamplarie?

Un fierastrau pendular este o unealta foarte utila mai ales pentru amatorii de bricolaj. Acesta permite executarea unor taieturi fine si complexe in materiale moi. Potrivit Atelierultau.ro, fierastraul pendular este recomandat pentru lemn, PAL, MDF, PVC si plexiglass, iar cel mai bun model trebuie sa fie usor de manevrat, sa aiba optiuni versatile si sa intruneasca toate cerintele utilizatorilor.

La achizitie trebuie sa se tina cont nu doar de instructiunile de folosire si performantele sale, ci si de criteriile de achizitie care determina o alegere corecta. Concret, fierastraiele pendulare folosesc o panza metalica din material flexibil cu o miscare regulata in sensul sus-jos, modul de taiere avand avantajul simplitatii si rapiditatii.

Cele mai simple fierastraie pendulare au o singura viteza de lucru, in timp ce modelele mai avansate ofera intre 2 si 7 viteze, permitand ajustarea puterii in functie de particularitatile materialului taiat, putand alege viteze ridicate pentru materiale moi si elastice si viteze scazute pentru materiale mai dure si mai rigide.

De asemenea, fierastraiele pendulare trebuie sa aiba un motor suficient de mare, cu o putere de minim 500 W si sa fie alimentat la priza in cazul in care utilizatorii lucreaza in atelier sau cu acumulator daca lucreaza in aer liber si departe de reteaua de electricitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *