Consumabile si piese pentru laptop
Nu stiu ce m-as face fara laptopul meu. Pentru unii este doar o modalitate de a pierde timpul liber, pentru mine este o cu totul alta poveste. De ce? Pentru ca in ultimii sase ani, laptopul a fost locul meu de munca. In timp ce majoritatea oamenilor merg la munca in diverse fabrici/companii/corporatii, eu am decis sa aleg un alt drum. Si cred ca va dati seama cat de importanta este buna lui functionare.
Am nevoie de un laptop, o conexiune la internet si mult chef de munca. Totul trebuie sa mearga perfect. Asta pana in momentul in care ceva se decide sa nu mearga. Pana in prezent am schimbat foarte multe consumabile: doua coolere, un hard-disk, un DVD-RW, doua routere, un incarcator si o baterie. Ba chiar am fost nevoit sa imi cumpar un alt laptop in momentul in care hard-disk-ul respectiv s-a decis sa moara. Proiectele mele ma asteptau cu drag, iar eu nu aveam cum sa le acord atentia cuvenita. O perioada de care nu prea vreau sa imi amintesc…
Acum sunt mult mai pregatit. In ultimii ani am invatat multe lectii (pe calea ce grea). Am un laptop de rezerva, internet pe telefon in cazul in care pierd linia de net principala si fac back-up la toate proiectele pe care le realizez. Dar asta nu inseamna ca sunt scutit de evenimente nefericite. Pe vremuri era mult mai greu. Nu prea aveam curaj sa desfac un laptop, asa ca apelam de fiecare data la un service autorizat. Va dati seama cati bani cheltuiam (piese mai scumpe + service + timp pierdut)… Intre timp am invatat cum sa schimb anumite piese dintr-un laptop fara ajutor.
De aceea, daca intampin vreo dificultate pe viitor, tot ceea ce trebuie sa fac este comand piesele necesare: incarcator laptop, hard-disk, memorie RAM sau chiar o tastatura laptop. Practic, pe langa banii pe care ii salvez (pentru ca nu mai apelez la un service si consumabilele sunt mai ieftine pe net), am si sanse mari sa rezolv problema foarte repede.
Va recomand sa invatati sa schimbati singuri piesele din laptop. Cumparati unul second-hand foarte ieftin si dezasamblati-l/asamblati-l pana invatati. Exista si foarte multe tutoriale pe net. Invatati pentru ca o sa va ajute pe viitor si o sa va scuteasca de o gramada de dureri de cap.