Cum sa alegi un smartwatch ieftin cu functii de top

Chiar daca optezi pentru achizitionarea unui smartwatch ieftin, acest lucru nu inseamna ca nu te poti bucura de o sumedenie de functii.

Smartwatch-ul este un fel de “calculator in miniatura“, in interiorul caruia se gasesc componentele unui smartphone. Pe piata au inceput sa apara tot felul de smartwatch-uri care indeplinesc functiile principale de care avem nevoie iar pretul acestor gadget-uri variaza de la un producator la altul.

Cand spun smartwatch ieftin, fac referire la un gadget care ofera diverse utilitati precum notificari, monitorizarea ritmului cardiac, pedometru, alarma si un display cat de cat decent, iar pretul acestuia sa nu depaseasca 300 de lei. Nu credeti ca este posibil?

Pe blogul VoxPedia.ro veti gasi un articol cu recomandari despre smartwatch-uri ieftine, care reusesc sa se ridice la aceleasi performante ca cele ale unor produse mai scumpe ca pret.

Asadar, daca aveti in plan sa achizitionati un ceas inteligent la buget redus, trebuie sa dati importanta urmatoarelor dotari.

Compatibilitatea – este un criteru foarte important. Ceea ce trebuie sa stim este ca multe smartwatch-uri folosesc ca sistem de operare Android Wear, iar acestea se pot sincroniza doar cu telefoanele Android. Mai gasim variante precum Alcatel One Touch si Pebble, acestea fiind compatibile atat cu telefoanele cu Android cat si cu telefoanele cu iOS; Un Apple Watch se conecteaza doar cu un iPhone, insa nu este cazul sa vorbim despre asta deoarece acum ne axam pe smartwatch-uri ieftine (nu avem norocul sa gasim un Apple Watch ieftin).

Durata bateriei – este un aspect caruia trebuie sa ii dam importanta chiar daca nu cheltuim foarte mult pe produsul dorit. Un acumulator bun ofera o autonomie mai mare, ceea ce inseamna ca ne bucuram de noua achizitie pentru mai mult timp, evitand episoadele incarcarii frecvente. Daca optam pentru un ceas cu un display full color, bateria acestuia va avea o durata de viata de 1 zi.

Aplicatiile si functiile – sunt o necesitate caci, pana la urma, pentru asta ne dorim un smartwatch nu? Chiar daca optam pentru un smartwatch ieftin, acesta tot trebuie sa ne incante cu aplicatii si functii de baza. Putem beneficia de un monitor al activitatilor fitness, un GPS si un slot pentru introducerea cartelei SIM, chiar daca suntem obisnuiti ca ceasurile inteligente ieftine sa nu fie dotate; deobicei cu aceasta functie foarte utila.

Mai avem nevoie ca ceasul achizitionat sa permita primirea de notificari atat de la retele sociale, cat si mesaje text sau apeluri. Desi majoritatea smartwatch-urilor permit toate acestea, putem nimeri un gadget chinezesc care sa ne induca in eroare, atrasi fiind de pretul extreme de mic.

Design – daca facem o selectie in functie de acest aspect, nu trebuie sa ne facem griji deoarece avem de unde alege. Tot la un pret accesibil vom gasi ceasuri fie cu ecran rotund, fie cu ecran patratos. Totul tine de gustul si de preferintele fiecaruia.

Putem gasi toate aceste caracteristici de care avem nevoie, la ceasurile inteligente recomandate pe blogul mai sus mentionat, unde este prezentat un top al celor mai ieftine smartwatch-uri cu preturi care variaza intre 100 si 300 de lei. Topul a fost alcatuit in conformitate cu raportul calitate/pret al produselor.

ceas-smartwach-ieftin-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *