Cuvintele de multumire si recunostinta ghideaza alegerea corecta a furnizorilor de servicii de repatriere

“In primul rand vreau sa va multumesc pentru promptitudine. Sfaturile pe care mi le-ati dat si toata operatiunea in sine ne-au fost de mare ajutor, iar legat de preturi, cred ca aveti cea mai buna oferta. Valentin, Germania.”

Asa trebuie sa procedeze toti oamenii dupa ce au reusit sa isi faca datoria fata de cei dragi, plecati mult prea departe. Dupa ce trupul a fost pregatit cu grija, sicriele aranjate frumos, transportul a decurs legal si decent, apartinatorii le multumesc tuturor celor care au pus umarul la acesta dureroasa ceremonie si au fost alaturi de ei in momentele grele.

Cand iti moare cineva drag simti ca a cazut tot cerul pe tine si ca nimeni nu simte durerea, asa cum o simti tu. In realitate, fara o firma cu experienta si dedicata readucerii in tara a celor care au decedat in afara ei, familiei i-ar fi practic imposibil sa realizeze repatriere decedati.

Ce sa faca un tata in varsta caruia i-a murit fiul in Norvegia sau Italia si care nu a calatorit in viata lui cu avionul? Se rataceste din aeroport, mai ales ca suferinta ii copleseste sufletul si gandurile.

In astfel de imprejurari ii vine greu si unei persoane care are experienta calatoriilor internationale. In plus, orice familie care se confrunta cu decesul unui membru al ei peste hotare, trebuie sa stie urmatoarele:

  • nu se poate aduce decedatul pe cont propriu din alte tari, fiindca multe state refuza sa incredinteze trupul neinsufletit familie. Nu fac asta din incapatanare, ci pentru ca stiu cate lucruri sunt de facut profesional, nu la voia intamplarii ca dosarul de repatriere sa fie pus la punct, asezarea in sicriu corecta si transportul sa fie autorizat, deci sa se desfasoare legal. Acesta decizie este absolut corecta si vine in sprijinul celor care au pierdut pe cineva drag.
  • este aproape imposibil sa obtii actele necesare repatrierii, fara sa stii limba statului respectiv, sa ai in minte in mod clar ordinea demersurilor, sa ai colaboratori in institutiile din Spania, Italia, Germania sau Norvegia. Expertii funerari care se ocupa de acest lucru fac asta de zeci de ani si merg la sigur.
  • sicriele conforme normelor europene de transport funerar international nu se gasesc peste tot, ci se afla in posesia firmelor care asigura repatrieri internationale, iar acestea intra in pretul repatrierii, care este comunicat telefonic la prima conversatie. Avand in vedere complexitatea etapelor, pretul de pornire de 999 de euro este onest.
  • trupul neinsufletit este greu de manipulate, fara pricepere si echipamentul necesar si implica multe operatiuni pana la asezarea in sicrie si intoarcerea catre tara. De pilda se impune toaletarea. Da, trupul trebuie sa fie ingrijit la superlativ, cand este asezat in casa de veci! Dupa spalare, tundere, taierea unghiilor se face imbalsamarea cu grija, care sa asigure conservarea perfecta a corpului pana la inhumare. Sicriele luate impreuna, la care se adauga trupul neinsufletit sunt foarte grele si daca nu s-ar ocupa echipa de manipulare, familiei i-ar trebui 3-4 oameni care sa se ocupe de acest lucru.
  • decedatii nu sunt adusi cu orice masina la un drum atat de lung, ci numai cu cele autorizate pentru acest tip de transport si prevazute cu frig in interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *