Ia-ti vitaminele din natura
Este foarte important ca la fiecare masa sa consumam alimente pline de vitamine pentru a asigura functionarea corecta a orgnismului. In ziua de azi, multi isi deregleaza metabolismul din cauza alimentelor de tip fast-food, lipsei de somn si a stresului.
Dar exista un aliment considerat super food care va poate readuce organismul la un nivel normal.
Catina, considerata si gingsengul romanesc, este un fruct de mici dimensiuni pe are il puteti gasi in mai toate supermarket-urile. Arborele de catina creste in zona Munteniei, a Moldovei si a Oltului.
Aceasta planta are proprietati regenerative impotriva imbatranirii , avand pana la 14 vitamine, este antioxidant si are proprietati antiinflamatoare.
Vitamina E, din componenta catinei, este un element foarte important in sanatatea corpului, deoarece aceasta controleaza vitalitatea pielii si incetineste procesul de imbatranire. Vitamina E este foarte des folosita in tratamentele cosmetice datorita efectelor benefice asupra pielii, parului si unghiilor.
Vitamina E se poate administra sub forma medicamentoasa si poate fi cumparata din farmacie dar poate fi luata si in mod natural din alimente care nu ar trebui sa lipseasca din regimul alimentar zilnic.
Alimentele cele mai bogate in vitamina E sunt:
Ficatul
Nucile
Kiwi
Spanacul
Strugurii
Mango
Avocado
Tomate
Broccoli
Semintele de floarea soarelui
Ouale
Migdalele
Acestea sunt doar cateva alimente de une puteti sa va luati doza de vitamina E in mod natural.
Desigur, vitamina E trebuie administrata cu masura iar doza necesara unui adult fiind de 15 mg iar pentru copii sub 14 ani de 11 mg. Printre multiplele beneficii pe care vitamina E le are asupra organismului, cea mai importanta este de a grabi vindecarea ranilor produse in urma unor arsuri sau chiar ranile de dupa operatie.
De asemenea, vitamina E are si proprietati vindecatoare asupra vederii si o imbunatateste chiar si pentru cei varstnici. Pentru un stil de viata sanatos este recomandat sa consumati fructe si legume proaspete.