Invatamantul si sistemele de copiat

Chiar daca numerosi sunt tinerii care sunt constienti de faptul ca o facultate le poate oferi un viitor si job mai bun, putini sunt cei dispusi sa depuna eforturi si sa invete pentru a fi admisi la facultate. Nu putine sunt universitatile care isi selecteaza viitorii studenti apeland la un examen de admitere. Iar, nu putini sunt studentii care, pentru a-si asigura un loc la facultate, apeleaza la sistemele de copiat.

Din disperare, deoarece in majoritatea din cazuri exista mai multi candidati decat locuri disponibile, viitorii studenti aleg sa triseze prin intermediul unui sistem de copiat. Sau, din comoditate, nu vor sa invete si aleg calea mai usoara. In ultima vreme, se cauta cele mai eficiente metode de copiat, menite sa ii ajute sa treaca mai usor peste un examen fara sa invete. Cele mai cunoscute si mai populare metode de copiat sunt azi telefoanele mobile cu ajutorul carora putem gasi rapid pe Internet orice informatie dorita.

Ceasurile inteligente sau smartwatchurile cum mai sunt cunoscute reprezinta o alta metoda eficienta deoarece nu dau de banuit gratie aspectului identic unui ceas clasic. Altii inca raman fideli clasicelor metode de copiere, care nu necesita mari investitii financiare, sunt metode simple ca fituicile, scrisul pe banca, copierea din carti/ cursuri, etc. Dar aceste metode clasice nu dau mari rezultate, deoarece in cazul stiintelor exacte sau in cazul in care exista un volm mare de informatie care trebuie invatat, metodele clasice necesita foarte mult timp de pregatire.

Specialistii sunt de parere ca cel mai utilizat si mai cerut sistem de copiat este casca de copiat; casca de copiat vine in dimensiuni reduse, nu are fire si este aproape imposibil de detectat. Casca de copiat poate fi dotata cu o camera video, capabila sa transmita in timp real informatiile esentiale din cadrul salii de examen unei persoane care va dicta ulterior rezolvarea. Casca de copiat este folosita de obicei la examene mai importante precum bacalaureat, rezidentiat sau admitere la facultate.

In ultima vreme, a aparut o adevarata industrie in ceea ce priveste comercializarea produselor de copiat, cele mai cerute fiind sistemele inteligente care redau si imagini in format HD din salile de examen, astfel incat cel examinat nu mai trebuie sa faca mari eforturi pentru a transmite subiectele. Rezolvarea o primeste prin intermediul unei casti, sistemele moderne de copiere au o autonomie a bateriei foarte ridicata si eficienta lor este
bine cunoscuta in randul tinerilor.

Singurul dezavantaj mare pe care il au aceste sisteme de copiat formate din casca de copiat, microfon si camera video, il reprezinta faptul ca pot fi bruiate cu aparate si dispozitive speciale. Functionand pe anumite frecvente, ele pot fi bruiate cu usurinta, iar tot mai multe universitati sau institutii, atunci cand vorbim de examenele importante si unele admiteri, folosesc astfel de dispozitive pentru a descuraja frauda si pentru a-i determina pe participanti sa invete.

Astfel, invatatul reprezinta cea mai eficienta si sigura metoda de a trece de orice examen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *