Metode noi de imprumut pentru nevoi personale curente

credite

Sursa imagine: creditecubuletinul.com

Nu stiu daca sunteti la curent, insa trebuie sa va spun ca a apus epoca de aur, cand gaseam pe internet o multime de anunturi de la persoane fizice care ofereau bani imprumut, deoarece acum, in 2015, institutiile financiare nebancare s-au mutat complet in mediul online si doar prin cateva apasari de buton ne putem trezi fie cu contul bancar alimentat, fie cu agentul de teren direct la usa noastra, ca sa ne inmaneze suma ceruta.

Odata cu dezvoltarea rapida a tehnologiei, iata ca si mediul financiar a inflorit si acum gasim oferte la tot pasul.

Unele IFN-uri precizeaza ca nu cer nici macar buletinul in format fizic atunci cand ofera banii, altele se lauda ca le permit si restantierilor sa aplice, iar la unele nu e nevoie de nicio garantie.

Asa e ca suna foarte frumos toate aceste oferte? Noile metode de imprumut, online si “fara griji”, aduc cu ele si dobanzi exagerate, astfel ca, in opinia mea, merita sa apelezi la ele numai cand te confrunti cu o situatie neprevazuta, la care nu gasesti o alta solutie.

E drept ca bancile nu ofera un credit de nevoi personale la fel de usor si pana te vezi efectiv cu banii in mana trebuie sa treaca mult timp, insa si aceste credite doar cu buletinul obtinute online ridica anumite semne de intrebare.

In primul rand, ca sa mergi la sigur, trebuie sa te adresezi unei institutii autorizate, iar IFN-urile care functioneaza in cadru legal se gasesc pe pagina BNR.

Mai apoi, in functie de cum vrei sa primesti banii, alegi o companie care fie ii transfera in maxim doua zile lucratoare in contul tau bancar, fie una care are agenti pe teren si care ii trimite direct la domiciliul tau. In acest al doilea caz, costurile o sa fie mult mai mari, deoarece se plateste o taxa separata, rezultata tocmai din deplasarile pe care le face angajatul IFN-ului ca sa ridice rata saptamanal, lunar ori cum ati cazut de acord.

Din cate am inteles, aceste institutii nebancare sunt vanate mai mult de cei care sunt in Biroul de Credit, deoarece a ramas cam singura lor modalitate de a se imprumuta rapid si legal.

Daca ma insel, va rog sa ma contraziceti, insa pana una alta, creditul cu buletinul destinat nevoilor personale curente se pare ca nu se da asa usor batut si contrar opiniei expertilor, nu a disparut din peisajul financiar autohton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *