Și bărbații se epilează, nu-i așa?

Chiar dacă îndepărtarea părului nedorit de pe anumite porțiuni ale corpului a fost mult timp o procedură de înfrumusețare rezervată femeilor, mai nou și bărbații au început să apeleze la ea. Nu, pilozitatea excesivă nu mai este văzută acum drept un semn al virilității, ci unul al delăsării, al unei persoane care nu este deloc preocupată de modul în care este văzută de ceilalți membri ai societății. Pentru a le veni în ajutor celor care vor să aibă o piele fină, pe care mușchii și pectoralii să se observe mult mai ușor, avem și câteva metode de epilare.

Crema depilatoare

La prima vedere, chiar pare metoda ideală. Tot ce trebuie să faci este să cumperi unul sau mai multe tuburi de cremă depilatoare, să o întinzi pe zona de unde vrei să scapi de părul în exces, să aștepți câteva minute și gata, problema este rezolvată. Lucrurile nu stau chiar așa, pentru că ai parte și de câteva neplăceri: un miros nu tocmai agreabil, un efect de scurtă durată și, în plus, există și riscul unor iritații sau manifestări alergice. 

Penseta

O metodă foarte eficientă, cu efect de durată, deoarece firul de păr este smuls din rădăcină. Este însă, în același timp, una care îți ocupă mult timp, și trebuie să recunoaștem… destul de dureroasă. Optează pentru ea doar în cazul porțiunilor mici, cum ar fi zona dintre sprâncene sau degetele de la mâini sau picioare. 

Aparat de ras

Deja îl folosești pentru a scăpa de părul de pe față, așa că ai suficientă îndemânare și încredere în tine să îl utilizezi și pe alte porțiuni ale corpului, nu-i așa? Din nou, efectul acestei metode nu este unul care să dureze, și oricât de atent ai lucra, există riscul tăieturilor și al iritațiilor.

Aparatul electric

Dacă nu prea ai rezistență la durere, această metodă ți se va părea extrem de neplăcută. Folosește-o cel mult în cazul gambelor, iar pentru zona inghinală, pe piept, pe spate sau la axilă nici măcar să nu o iei în calcul, pentru că durerea va fi una foarte greu de suportat. 

Ceara

Și am ajuns și la ceara epilat, una dintre metodele cel mai des folosite de femei. Pentru un rezultat rapid și de calitate, apelarea la un salon de cosmetică sau estetică nu este o rușine, ci chiar o necesitate. Și, din fericire, cam o lună de zile nu va trebui să-ți mai faci griji referitor la părul în exces.

Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem: doare. Din fericire, mult mai puțin decât în cazul epilării cu aparatul electric, iar dacă esteticiana sau cosmeticiana este una pricepută în meseria sa, disconfortul resimțit va fi unul destul de redus. Dacă simți că nu poți rezista, sau jena este prea pare, poți încerca acasă, cu benzi epilat pe bază de ceară rece, destul de ușor de folosit și care nu sunt chiar atât de dureros de îndepărtat.  

Pasta de zahăr

În ultima vreme, femeile par de-a dreptul fascinate de epilarea care presupune folosirea de pastă de zahăr, mult mai puțin dureroasă și care nici nu lasă în urmă atât de multe iritații sau neplăceri cutanate. O poți încerca și tu! 

Epilare definitivă

Una dintre metodele prin care scapi pentru o perioadă îndelungată de părul de la suprafața corpului, dar care are și două dezavantaje destul de mari: durează prea mult, pentru că este nevoie de 10 – 12 ședințe și, în plus, este destul de scumpă.

Acestea sunt metodele pe care le poți aplica pentru a scăpa de pilozitatea în exces. Gândește-te bine și alege-o pe cea care ți se pare cea mai potrivită pentru tine! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *