Tractorul – partenerul fermierului
In ziua de astazi tractorul a devenit o necesitate de care niciun fermier nu se va desparti niciodata. Fie ca vorbim despre tractoare mai mici sau mai mari, acestea sunt partenerul de incredere al oricarui fermier din lume. Avantajul de a avea un tractor “promite” o recolta mai bogata si reducerea timpului de lucru. Insa, chiar si tractorul are nevoie de mentenanta, iar uneori acesta isi va lua o pauza de unul singur atunci cand piesele se uzeaza prea rau. O defectiune poate semana haos in randul agricultorilor, insa magazinul tractorsud.ro ofera o gama foarte mare de piese utiliaje agricole la preturi foarte bune.
Din experienta mea cu magazinul, este singurul loc din Romania unde am gasit mereu piese de stoc pentru tractorul meu si nu numai. Site-ul este mereu pregatiti sa ofere toata informatiile necesare pentru produsele lor, iar timpul de livrare este pe cat se poate de scurt. In maxim 48 de ore de la comanda clientul va avea piesa livrata la domiciliu.
Magazinul tractorsud.ro ofera si piese John Deere, piese care nu sunt tocmai usor de gasit pe piata din Romania, deoarece brand-ul este unul de origine americana. Acum este mai usor ca niciodata sa iti repari tracotrul, deoarece piesele vin si cu instructiuni despre cum se monteaza.
Atunci cand cumparam un tractor, trebuie sa luam in considerare anul de fabricatie, pretul si starea in care se afla, in cazul in care este un tractor la mana a doua.
Iata care sunt cele mai preferate brand-uri de tractoare in Romania:
Locul 5 – Compania Deutz-Fahr a fost infiintata in anul 1968, dupa o asociere intre DEUTZ si FAHR. In 1995 Deutz-Fahr s-a alaturat grupului italian SAME/Lamborghini. Acestia se lauda cu cea mai moderna fabrica de productie de tractoare din lume. Tractoarele Seria 6, Seria 7 si Seria 9 sunt produse in Germania la cea mai inalta calitate.
Locul 4 – Fendt este un producator de tractoare bine-cunoscut, cu sediul in Germania. Compania produce mai multe utilaje agricole, cum ar fi masinile de balotat, combinele de recoltat, etc. Aceasta compania a fost infiintata in 1937, fiind o afacere de familia, utilaje fiind produse de catre fratii Fendt cu ajutorul tatalui lor. Acum compania este detinuta de catre AGCO. Fendt are o gama larga de tractoare intre 70 si 500 CP.
Locul 3 – New Holland este un brand international renumit pentru tractoare si alte utilaje agricole cum ar fi cele de recoltat, pulverizatoare, echipamente de insamantare si multe altele.
Compania a fost infiintata in anul 1985 in New Holland, Pennsylvania, iar acum are sediul in Torino, Italia. Inovatia este un lucru important pentru New Holland, acestia primind numeroase premii pentru acest lucru. Acestia au produs un tractor care functioneaza pe baza de hidrogen, numit NH2.
Locul 2 – Case este o companie producatoare de tractoare agricole care a luat nastere in 1984 si are o retea extinsa de dealeri si distribuitori. Astazi, aceasta companie este bine cunoscuta pe piata tractoarelor pentru productia modelelor Magnum, acest model devenind unul dintre cele mai eficiente tractoare pentru agricultura de mari dimensiuni datorita eficientei si consumului redus de combustibil.
Aceasta companie este detinuta de CNH si este imbinata cu New Holland, devenind al doilea cel mai mare producator de echipamente agricole din lume.
Locul 1 – John Deere si-a inceput productia de tractoare in anul 1918, incepand sa produca tractoare de mari dimensiuni cu 4 si 6 cilindri si cu o putere hidraulica mare. John Deere ocupa locuri fruntase si in topuri internationale de echipamente agricole. Acestia au fost primii care au pus accent pe confortul din cabina, introducand aerul conditionat si difuzoarele din utilaj.
In concluzie, productia de tractoare este astazi o industrie la scara larga, iar cu aceasta exista dezavantajele poluarii si somajului. Multe companii precum cele enumerate mai sus au inceput deja sa investeasca in tractoare viitoare care sunt mult mai avansate si mai eficiente decat tractoarele actuale, fiind in acelasi timp ecologice si producatoare de energie prin utilizarea resurselor regenerabile.
In cazul tractoarelor care au aplicate placute de inmatriculare mai vechi de 15 ani, este necesara verificarea acestora la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din cadrul Prefecturii daca sunt sau nu inmatriculate. In caz pozitiv, acestea pot circula daca au ITP si RCA valabile, iar in caz ca sunt radiate trebuie inmatriculate sau inregistrate conform legii.
Avand aceste cunostinte la baza, este mai usor sa cumperi un tractor, alegand calitatea pieselor de la tractorsud.ro!