Un magazin cu ingrasaminte chimice si folie solar pentru agriculturorii profesionsiti si pasionati de gradinarit!
Cresterea culturilor agricole este o pasiune care deseori se transmite din generatie in generatie sau poate fi o pasiune dezvoltata, cum este des si cazul pentru cei care au mici gradini autosuficiente in spatele casei. Oricare ar fi motivul pentru cresterea plantelor, un magazin cu ingrasaminte chimice si folie solar este necesar pentru a furniza materiale de baza care contribuie la bunastarea plantelor.
Magazinul online regalfermierul.ro este de ceva vreme alegerea principala a multor persoane care cumpara periodic materiale pentru umbrire si ingrasamant de plante.
Insa lista de produse pe care magazinul Regal Fermierul o ofera este lunga si include:
-Folie profesionala solarii;
-Seminte de legume;
-Sisteme si accesorii irigatii;
-Pesticide;
-Echipamente sere si solarii;
-Ingrasaminte;
-Ghivece, tavi si alveole;
-Substraturi si turba;
-Cazi, butoaie vin si apa;
-Utilaje agricole.
Cu asa produse la dispozitie este usor sa gradinaresti sau sa faci agricultura la nivel profesional, deoarece nu iti va lipsi niciodata materia prima pentru a-ti creste culturile de fructe si legume. Atat livada de pomi fructiferi, cat si gradina de legume sau cea de flori necesita ingrijiri speciale toamna, mai ales in ceea ce priveste fertilizarea solului si pregatirea acestuia pentru sezonul rece. Inghetul contribuie la imbunatatirea calitatii stratului superficial de pamant prin eliminarea germenilor si combaterea bolilor si a daunatorilor. Fertilizarea solului este de mai multe tipuri, insa un lucru de care trebuie sa tii cont, indiferent de felul in care faci acest lucru, este sa nu intreprinzi nicio lucrare de acest gen inainte de semanat.
Fertilizarea de baza
Fertilizarea de baza a solului se executa toamna, inainte de inceperea culturii. In aceasta perioada se aplica tratamente cu ingrasaminte organice si minerale, pe care solul le absoarbe in mod natural, treptat, pe o perioada destul de extinsa. Fertilizarea de baza poate fi facuta si primavara, simultan cu lucrari precum grapatul sau cultivatul, insa solutiile folosite in acest anotimp pentru asigurarea substantelor nutritive in sol sunt mai usor solubile decat cele recomandate pentru toamna. De altfel, primavara se poate face fertilizare de baza doar pentru legumele mai tarzii, nu si pentru cele timpurii.
Fertilizarea de tip starter sau locala
Aceasta fertilizare se executa simultan cu semanatul sau plantatul, ingrasamintele fiind aplicate in cuiburile sau pe randurile pregatite deja pentru plantat sau semanat. Rolul sau este de a le asigura plantelor substantele nutritive necesare in perioada de vegetatie, vitala pentru dezvoltare.
Fertilizarea faziala sau suplimentara
Pentru a te asigura ca solul ofera plantelor necesarul de substante nutritive in perioada de vegetatie, poti executa lucrari suplimentare de fertilizare in acest interval de timp. Fertilizarea suplimentara se practica in special in gradinile de legume si poate fi un mix de fertirigare, fertilizare cu ingrasaminte complexe si fertilizare foliara.
In functie de rolul pe care il au in procesul de crestere al plantelor si legumelor, elementele nutritive se clasfica in doua categorii:
1.Macroelementele – sunt alcatuite din azot, fosfor, potasiu, calciu, magneziu si sulf.
Azotul sustine metabolismul plantelor si legumelor, precum si cresterea masei vegetative si a fructelor. Lipsa azotului din sol duce la dezvoltarea insuficienta a plantelor si legumelor si la ingalbenirea frunzelor acestora.
Fosforul ajuta la fixarea plantelor in sol si la depozitarea substantelor de rezerva. De asemenea, stimuleaza procesul de inflorire, gradul de maturare al fructelor si calitatea legumelor.
Potasiul ajuta plantele si legumele sa absoarba mai usor apa in radacini, sa inmagazineze glucidele si sa fie rezistente la ger si seceta.
Calciul este elementul care intareste peretii celulari.
Magneziul se regaseste in componenta clorofilei si ajuta la cresterea organelor de reproducere.
Sulful sprijina procesele de biosinteza si fotosinteza.
2.Microelementele – sunt alcatuite din bor, cupru, mangan, molibden, zinc, fier si aluminiu.
Ingrasamintele care contin azotul sub forma nitrica (azotatii de calciu, sodiu sau de potasiu) se remarca prin solubilitatea foarte mare in apa. In aceste conditii, azotul nitric este foarte usor transportat de apa, fie prin infiltrare in panza freatica, fie prin spalare. La aplicare, azotul nitric ramane in sol, de unde o parte este consumata de catre plante, o alta intra in diferite reactii cu alte elemente din sol, iar a treia este levigatul (spalatul).
Si ingrasamintele care contin azotul in forma mixta (amoniacala si nitrica), cum ar fi azotatul de amoniu, sunt deosebit de solubile in apa si se impun anumite precautii la pastrare, transport si manipulare, pentru ca la temperaturi inalte exista chiar riscul de explozie. Avantajul pe care il ofera este ca, la aplicarea acestora pe sol a acestora, plantele beneficiaza de ambele forme ale azotului, cea nitrica si cea amoniacala. CBPA recomanda aplicarea sa pe solurile neutre si alcaline, iar pe cele acide si slab acide doar in doze mici si moderate sau odata cu amendarea calcica.
Ureea este cel mai cunoscut ingrasamant care contine azot in forma amidica (ureica). Utilizarea sa implica solide cunostinte de practica agricola, pe de o parte pentru ca la concentratii mai mari de 2% arde plantele, iar pe de alta parte poate polua foarte usor, atat aerul, cat si apa.
Se pot folosi si alte tipuri de fertilizanti clasici, cu costuri mai mici, insa efectele lor sunt unele de scurta durata si nu le asigura plantelor elementele si microelementele necesare dezvoltarii pentru o perioada cat mai lunga de vegetatie.
Majoritatea metodelor au acelasi mod de aplicare – prin imprastiere. Fertilizarea prin sistemul de irigare nu este atat de eficienta deoarece, din cauza anumitor factori (vant, presiunea apei), nu se distribuie uniform o cantitate egala de solutie, existand zone fertilizate din abundenta si altele foarte slab fertilizate, aceast lucru avand drept consecinta aparitia zonelor “goale”.
Regalfermierul.ro este alegerea profesionala pentru cresterea plantelor!