Fifty Shades Darker (2017)

Nu stiu cum s-a intamplat, dar mi-am facut curaj si am vizionat drama romantica Fifty Shades Darker (2017). Spre surprinderea mea, filmul a fost ceva mai bun decat predecesorul sau (Fifty Shades of Grey (2015)). Dar cand predecesorul sau este o mare mizerie, “ceva mai bun” nu inseamna mare lucru. Recunosc, desi umorul a fost involuntar, am ras destul de mult urmarind Fifty Shades Darker (2017). Cred ca umorul m-a oprit sa nu abandonez filmul.

Cu toate acestea, Fifty Shades Darker este un dezastru. Povestea este de toata jena, la fel ca si cartea, iar actorii joaca prost. Foarte prost! In apararea lor, nu prea ai cum sa joci bine avand in vedere scenariul filmului. El, saracul, este traumatizat si ar trebui internat intr-un spital. Ea, saraca, este atat de banala dar, cumva, tot genul masculin pare atras de ea. Stie cineva de ce? Exista vreun motiv plauzibil pentru care toti barbatii devin instant obsedati de o fiinta total neobservabila? Nu cred!

Genul filmului? Probabil parodie, desi nu imi dau seama exact ce vrea sa parodieze. Posibil feminismul, in toata splendoarea lui. Producatorii ar putea chiar sa inventeze noi genuri: tentativa de film erotic, tentativa de comedie, tentativa de actorie…

Povestea filmului este atat de buna incat rareori o sa va dati seama ce se intampla in el. La un moment dat nici actorii nu isi dau seama ce fac acolo. V-am spus, umorul involuntar din aceasta mizerie este chiar foarte bun. Cred ca este cea mai buna comedie din 2017.

Daca vreti sa radeti putin, puteti sa il incercati. In caz contrar, fugiti! Fugiti de el ca de ciuma!

One Response to “Fifty Shades Darker (2017)”
  1. theona September 4, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *