Fifty Shades of Grey (2015)

Fifty Shades of Grey (2015) – cea mai asteptata drama romantica din acest an. Partea buna? Filmul o sa faca o gramada de bani. Partea mai putin buna? Nici nu va imaginati cat de prost si de plictisitor este filmul. Bine, eu sunt si subiectiv in privinta lui. Am citit jumatate din prima carte (atat am rezistat) si mi s-a parut o mare mizerie. Este o carte pentru femei… Ceea ce m-a surprins a fost faptul ca filmul este mult mai prost decat cartea. Imaginati-va ce parere am eu despre ceea ce am vazut pe marele ecran.

Nu va faceti griji, am iesit viu din experienta horror la care am asistat. Cu greu am reusit sa ma conving sa vad aceasta “poveste de dragoste” total improbabila. Nu m-a fortat nimeni. Am mers din proprie initiativa, in interes de “serviciu”. Si incep sa cred ca sunt masochist. Trebuie sa fii macar putin, ca sa te pedepsesti singur, uitandu-te la o chestie absolut ingrozitoare (din punct de vedere cinematografic). Stiti ce e amuzant? Un film plin de scene de sex ar trebui sa fie incintant, sexy, distractiv, pasional.

Stiti scena de sex din Basic Instinct (1992)? Eu, personal, m-am asteptat la ceva de genul, desi nu mi-am facut nici o iluzie in privinta filmului. Fifty Shades of Grey (2015)? Plictisitooooooooor! Producatorii au scos aproape toate partile interesante din carte. La un moment dat, pur si simplu te uiti la ceas din cinci in cinci minute, rugandu-te ca pedeapsa sa se termine.

Vorba unui spectator, “mai bine ma uitam la un film porno”. Nu aveai cum sa-l contrazici.

Credeti-ma pe cuvant, cartea (atat cat am reusit sa citesc din ea), pe care o consider un fel de lagar pentru neuroni, este o capodopera in comparatie cu filmul. Singura parte buna din el este coloana sonora. Muzica este de exceptie. Si cam atat.

Ah da, Fifty Shades of Grey are fabuloasa nota de 3.8/10 (33,951 de utilizatori au votat) pe imdb.com si 4.2/10 pe RottentTomatoes.com.

P.S Daca vreti sa vedeti un film bun pe aceasta tema, va recomand sa cautati Secretary (2002).

P.P.S Jamie Dornan joaca oribil. Sunt mai mult ca sigur ca si-a asigurat o Zmeura de Aur pentru cea mai proasta interpretare.

No Responses to “Fifty Shades of Grey (2015)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.