The Theory of Everything (2014)

The Theory of Everything (2014) – povestea de dragoste mai putin cunoscuta dintre celebrul fizician Stephen Hawking si sotia lui (Jane Hawking), o drama romantica foarte interesanta, castigatoarea a doua Globuri de Aur (din patru nominalizari). Ar fi pacat sa nu mentionez si cele cinci nominalizari la Oscar ale filmului. Sunt sanse foarte mari ca The Theory of Everything sa castige cel putin unul, duminica seara..

Merita sa vedeti acest film? Mai are rost sa va raspund la aceasta intrebare? Daca nominalizarile filmului la Globurile de Aur si Oscar nu v-au convins, va garantez eu ca nu o sa va pierdeti timpul cu aceasta productie. Faptul ca povestea este inspirata din realitate o face si mai interesanta. Dureroasa, dar interesanta. Vedeti voi, ceea ce trebuie sa invatati din acest film este faptul ca dragostea nu tine o eternitate, asa cum am vrea toti sa credem. Tocmai de aceea ar trebui sa ne bucuram de ea atat cat dureaza. Nothing lasts forever.

Dupa cum v-am spus, The Theory of Everything ne spune povestea lui Stephen Hawking, cel mai inteligent si celebrat fizician din prezent, si a lui Jane Wilde, studenta la arte de care s-a indragostit in timp ce studia la Cambridge in anii ’60. Ceea ce ar trebui sa stiti este ca oamenii nu aveau asteptari prea mari de la Stephen, un student al cosmologiei genial dar lenes, mai ales dupa ce doctorii i-au spus ca mai are doar doi ani de trait.

Numai ca dupa cum bine stiti (sau o sa aflati dupa ce vedeti acest film), Stephen a reusit sa-si invinga conditia (intr-un fel) si a ajuns, in urma realizarilor lui, sa fie numit succesorul lui Einstein. Dar mai multe despre viata lui si povestea de dragoste pe care a trait-o va trebui sa aflati singuri, urmarind filmul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *