The Words (2012)

The Words este, cu siguranta, cea mai buna drama romantica pe care am vazut-o anul acesta. Am vazut trailerul filmului acum cateva luni si, de atunci, era pe lista mea de sperante (foarte putine) pentru acest an. Se pare ca nu m-am inselat pentru ca nu am reusit sa ma dezlipesc din fata ecranului pana la final povestii. Si, pentru ca tot vorbim de final, nu o sa fie deloc cum va asteptati.

Filmul ni-l prezinta pe Rory Jansen (Bradley Cooper) un scriitor tanar, plin de speranta, care viseaza ca, intr-o zi, sa ajunga sa-si publice prima carte. Si sa nu credeti ca nu incearca. Oh nu, face tot posibilul dar viata nu este asa cum ne-am dori noi sa fie. Astfel, parasit de speranta, Rory renunta la a mai scrie si isi vede de viata. Se angajeaza, se casatoreste cu iubirea vietii lui si merge in Paris, in luna de miere. Acolo, cumpara o geanta de la anticariat, o geanta care contine o mica surpriza.

Despre ce este vorba? Despre un manuscris genial, despre viata/drama unui om, genul de carte care s-ar vinde ca painea calda, genul de carte pe care si-ar fi dorit sa o scrie el la un moment dat. Si, desi realizeaza ca nu o sa ajunga niciodata la acel nivel, se apuca sa o transcrie si o arata unui agent. La scurt timp, dupa cum ziceam, painea se vinde ca painea calda si Rory ajunge unul dintre cei mai cunoscuti scriitori din lume.

Dar povestea nu se termina aici pentru Rory o sa faca, in curand, cunostinta cu autorul real al cartii…

No Responses to “The Words (2012)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *