About Endlessness deschide cea de-a 9-a editie BIEFF

About Endlessness, cel mai recent film semnat de multi-premiatul regizor Roy Andersson deschide cea de-a 9-a editie a Festivalului International de Film Experimental Bucuresti BIEFF, printr-o proiectie de gala organizata miercuri, pe 6 Noiembrie, de la ora 20:00, la Cinema PRO.

O reflectie asupra vietii in toata frumusetea si cruzimea sub care se poate infatisa, lungmetrajul premiat in acest an  cu Leul de argint pentru Cel mai bun regizor la Festivalul International de film de la Venetia va rula in premieră in Romania, ilustrand o lume fantastica, populata de suflete pierdute si inimi singuratice. Despre această izolare personala vorbeste si programul competitional Public Space and Urban Anxieties, punctul de intalnire a cinci scurtmetraje care analizeaza spatiul public urban din perspectiva relatiilor individuale.

„Trebuie să fii Roy Andersson ca să intitulezi un film de 76 de minute About Endlessness (Despre nesfârșire)˝, aprecia criticul John Bleasdale într-un material CineVue. Cei care au urmărit trilogia semnată de regizorul suedez – Songs From the Second Floor (2000), You, the Living (2007) și A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence (2014) – vor recunoaște câteva elemente în acest film.

Un maestru nedisputat al umorului absurd, Andersson reușește, în cel de-al șaptelea lungmetraj de ficțiune pe care îl semnează, să cuprindă toată importanța și intensitatea vieții într-o serie de amănunte aparent mărunte, toate investite cu importanța marilor evenimente ale istoriei.

,,Am dorit să scot în evidență cât de frumos e să fii uman, să fii viu; și pentru a ilustra această frumusețe, ai nevoie de ceva contrastant, trebuie să arăți și partea urâtă. Acest film este despre infinitul existenței’’, subliniazăRoy Andersson, regizorul laureat în ultimii ani cu trofeele de la Cannes, Berlin, Veneția și Premiile Academiei Europene de Film.

Leave a Reply

Your email address will not be published.