Aquarela – Gala de inchidere BIEFF 2019

Cel mai noul film al regizorului Victor KossakovskyAquarela propune publicului o calatorie cinematografica fascinanta, inspirata de frumusetea transformatoare si puterea brută a apei. Documentarul va rula sambata, pe 9 noiembrie, de la ora 20:00, la Cinema Muzeul Taranului, acolo unde va avea loc Gala de inchidere a celei de-a 9-a editii BIEFF.

La Gala de sambata seara vor fi premiate cele mai bune filme din Competiția Internatională BIEFF, curatoriata de Dan Angelescu. 25 de scurtmetraje concureaza in acest an pentru Marele Premiu in valoare de 3.000 de Euro, oferit de Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN). Premiile pentru Regie si Concept Vizual, fiecare dintre ele in servicii de post-productie in valoare de 1.500 de Euro, vor fi oferite de Cinelab Romania.

Călătoria periculoasă în care s-a aventurat echipa de producție, în frunte cu regizorul Victor Kossakovsky, i-ar fi putut costa pe toți viața. Surprinși în larg de cea mai agresivă furtună din ultimii 100 de ani, au continuat să filmeze, reușind să surprindă imagini unice cu formele spectaculoase ale apei. ,,Noi chiar am experimentat asta și suntem încă în viață?’’, se întrebau cu toții după prima vizionare a cadrelor surprinse în jurul lumii.

,,Se spune că în timpul unei furtuni, prima săptămână e cea în care crezi că vei muri. În cea de-a doua, tu ești cel care-și dorește să moară. Abia în a treia săptămână realizezi că nu vei muri, așa că trebuie să lupți. Noi a trebuit să ne apropiem foarte mult de apă pentru a filma acele cadre, iar acum suntem recunoscători că suntem în viață.’’, povestește regizorul despre experiența filmărilor Aquarela.

Leave a Reply

Your email address will not be published.