Astazi, la Craiova, incepe Festivalului International Shakespeare

Astazi, 23 aprilie 2018, la 454 de ani de la nașterea marelui dramaturg William Shakespeare, la Craiova, incepe cea de-a XI-a ediție a Festivalului International Shakespeare. Festivalul va avea loc în perioada 23 aprilie – 6 mai 2018.

Editia din acest an, cea de-a XI-a, se desfasoara sub genericul ”Planeta Shakespeare” si aduce peste 30 de spectacole din 13 țari precum: Polonia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Africa de Sud, Romania, Belgia, Franța, Japonia, Australia, Canada, Brazilia sau SUA. Printre marii regizori ai lumii care aduc spectacole pe scena Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova, se numără Robert Lepage, Kreszisztof Warlikowski, Declan Donnellan, Kelly Hunter sau Irina Brook.

Programul complet: AICI.

Programul festivalului include spectacole de pe întreg mapamondul, printre care: ”Măsură pentru măsură”, o coproducție a Teatrul Puşkin din Moscova (Rusia) și Cheek by Jowl din Londra (Marea Britanie), ”Furtuna”, de la Teatrul Național din Nisa (Franța), în regia Irinei Brook, spectacolul ”Romeo și Julieta”, în regia lui Oh Tae Suk, o producție a Mokwha Repertory Company din Seoul (Coreea de Sud). Din Japonia, Compania Jijosha Yamanote din Tokio prezintă ”Furtuna”, în regia lui Masahiro Yasuda, din SUA, Q Brothers şi Teatrul Shakespeare din Chicago vor prezenta spectacolul ”Othello Remix”.

Festivalul Internațional Shakespeare se va încheia pe 6 mai cu spectacolul ”Ace și Opium”, în direcția de scenă a reputatului regizor Robert Lepage, despre care legendarul Peter Brook afirma că este ”geniul regiei mondiale contemporane”. Spectacolul este prezentat, în afara programului shakesperian, de celebra companie canadiană Ex Machina din Quebec.

No Responses to “Astazi, la Craiova, incepe Festivalului International Shakespeare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *