#BestOf la UNDERCLOUD 2020

Ajuns la cea de-a 13-a editie, UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din Romania va avea loc anul acesta in perioada 11-18 August, in aer liber, la Muzeul Taranului Roman.

Timp de opt zile, spectatorii vor avea sansa de a vedea o selectie a celor mai indragite spectacole UNDERCLOUD, respectand masurile impuse pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Programul UNDERCLOUD din acest an cuprinde o sectiune #BestOf a celor mai bune spectacole premiate de-a lungul anilor in festival, o serie de spectacole lectura, o sectiune online cu spectacole create de artisti independenti in perioada pandemiei si o secțiune dedicata copiilor, cu ateliere si spectacole (create de Marian Ralea pentru UNDERCLOUD) programate in fiecare dimineata in curtea Muzeului Taranului din Bucuresti.

Din secțiunea #BestOf fac parte spectacolele BABEL – câștigătorul Premiului ”Undercloud” la ediția a X-a, un spectacol de dans contemporan despre iluzia stabilității, producție a Centrului Independent Coregrafic Linotip, coregrafie și concept – Arcadie Ursu. Tot de la Linotip vine și spectacolul BASMA CURATĂ, câștigător al Premiului Juriului în 2019, un spectacol de dans contemporan construit pe baza rememorării originii culturale românești, pornind de la elemente specifice de folclor, precum basmele și poveștile tradiționale sau obiceiuri tradiționale românești.

După un text scris de Pascal Bruckner pentru Grivița 53 – Primul Teatru construit împreună-, spectacolul CU CE VĂ SERVESC? le va aduce pe scena UNDERCLOUD pe Maia Morgenstern, Rodica Mandache și Chris Simion-Mercurian, iar pe Oana Pellea o vom putea vedea în EFECTUL RAZELOR GAMA ASUPRA CRĂIȚELOR LUNATICE (Premiul Under any Cloud în 2017), un spectacol despre complicata relaţie dintre generaţii, despre disperarea unei femei ce trăieşte cu grija zilei de mâine, dar mai ales despre speranţă. 

Câștigătorul Premiului Under any Cloud din 2015, spectacolul ARTĂ în regia și adaptarea lui Cristi Juncu, cu Vlad Zamfirescu, Șerban Pavlu și Gheorghe Ifrim vorbește despre prietenie, în timp ce CARPATHIAN GARDEN, Cel mai bun spectacol la Undercloud 2014 aduce pe scenă, prin vocile actorilor Radu Iacoban și Tudor Aaron Istodor tipologii umane din realitatea românească actuală.  

Cel mai bun actor din 2019, Marian Ralea, va urca pe scena alaturi de Dana Rogoz, Ionut Visan si Florentina Tilea in PROOF, o productie unteatru in regia lui Andrei si Andreei Grosu.

Mai multe detalii despre spectacolele #UNDERCLOUD13 si programul festivalului se gasesc pe www.undercloud.ro, pe facebook.com/undercloudfestival si instagram.com/undercloudfestival.

No Responses to “#BestOf la UNDERCLOUD 2020”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *