Doua filme americane de top pe care să le vezi la AIFF

În premieră anul acesta, American Independent Film Festival (AIFF), festivalul de filme americane independente de la București, își răsfață publicul cu experiența cinematografică în aer liber în cadrul magic al Castelului Bran, pe 07 și 08 iunie. 

HIT MAN,cel mai recent film al multipremiatului regizor Richard Linklater, cel care ne-a dat seria romantică Before Sunrise, Before Sunset, Before Midnight va deschide festivalul, vineri, pe 07 iunie, la lăsatul nopții, de la ora 21:30. Sâmbătă, 08 iunie, tot de la 21:30, spectatorii o vor regăsi pe Kristen Stewart (eroina celebrei serii Twilight) în Love Lies Bleeding, o poveste de dragoste queer căreia renumitul critic de film de la The Guardian, Peter Bradshaw, îi acordă 5 stele din 5. Acesta descrie filmul ca pe „o poveste violentă despre sporturi extreme, dragoste interzisă și o mulțime de crime, care ar putea fi un nou clasic al genului grindhouse, dar subtilitatea feroce a lui Stewart o ridică la cu totul alt nivel”. Ambele filme vor fi introduse de Rose Kuo, producătoare americană, invitată a AIFF, care a lucrat cu regizori ca Paul Schrader sau Martin Scorsese.

Bilete: https://eventbook.ro/hall/castelul-bran

AIFF 8 organizează pentru prima oară în istoria festivalului și a Castelului Bran proiecții de filme în premieră în curtea castelului. Propunerea AIFF 8 este cea de a reconecta publicul român, dar și potențiali turiști străini, cu frumusețea cinema-ului în aer liber, accentuată de setting-ul unic și de atmosfera uluitoare a unuia dintre cele mai frumoase locuri din România.

Proiecțiile de film încep la ora 21:30, spectatorii vor putea intra în spațiu începând cu ora 20:00.

Înrudit cu Les Films de Cannes à Bucarest, AIFF este un festival dedicat filmelor independente nord-americane, în afara convențiilor hollywoodiene.

Proiectul a prezentat în România, de-a lungul celor șapte ediții desfășurate până acum, o selecție a celor mai recente producții independente realizate în SUA, apreciate de critică și selectate în circuitul marilor festivaluri nord-americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto sau la festivaluri mari ca Berlin, Veneția sau Cannes și a avut onoarea de a avea invitați actori de talie internațională precum Joaquin Phoenix, Ethan Hawke, John C. Reilly, Sebastian Stan, Mary-Louise Parker și regizori precum Roberto Minervini și Jacques Audiard, care au acceptat invitațiile de a fi prezenți la București și de a împărtăși experiența lor profesională, dar și de viață, cu publicul. Festivalul a intermediat totodată conversații live între publicul cinefil bucureștean și unii dintre marii regizorii ai cinematografului american contemporan: Barry Jenkins, Sean Baker, Kent Jones, Paul Schrader, Benh Zeitlin sau Steven Spielberg. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *